Loading...
Beauty

John Frieda Frizz Ease Hair Serum

Al eerder had ik het over haar serums, in dit artikel. Nu opnieuw een haar serum, waar toch menig vrouw (en man?) blij van mag worden. Dit haar serum is van John Frieda en “gaat beschadiging en pluis tegen”. De een heeft hier veel last van tijdens extra warm weer, de zomer bijvoorbeeld. De ander heeft juist veel aan een haar serum tijdens de winter, wanneer je haar minder gevoed kan worden door bijvoorbeeld de zon, en het extra wordt aangetast door het koude weer en de regen.

Frizz-Ease hair serum van John Frieda kan dan wel eens dé oplossing voor jou zijn. Ik moet gelijk bekennen; op de verpakking staat Themal Protection. Dit houdt in dat deze serum bedoeld is voor haar dat vaak met uv-straling en hittestyling te maken, het stijlen of krullen van je haar dus.

Zeker gebruiken wanneer je je haar veel behandelt met styling apparaten, maar ook bij door weer aangetast haar; I can tell. Maar hoe dan? Dat zal ik je haarfijn uitleggen 😉

Voor bij elk serum geldt hetzelfde; aanbrengen op handdoek droog haar. Ik ben van mening dat je het ook kunt doen wanneer je haar al helemaal droog is. Je pompt een beetje in je handpalmen en verdeelt het gelijkmatig over je gehele haar. Je moet zelf even kijken hoeveel je nodig hebt; wat meer voor langer/dikker haar wat minder voor fijn haar of kort haar. Ik heb zelf behoorlijk dik haar, en het is ook echt wel lang te noemen; voor mij geldt drie volledige pompjes en dan heb je wel genoeg. Haar serums spoel je nooit uit!

Vervolgens kun je lekker aan de slag gaan met je stijltang (of andere haarrituelen). Dit serum herstelt je haar niet per se maar is vooral goed voor extra glans en bescherming.

Ook erg fijn; wanneer je merkt dat je last krijg van gespleten haarpunten kun je ook een serum gebruiken. Zoals ik zei is hij niet per se voor het herstellen. Bij gespleten haarpunten moet je gewoon even naar de kapper, denk ik dan. Maar voordat je daar bent kun je best een pompje van het serum verdelen over je haar punten. Even doorkammen en het ziet er weer zo goed als nieuw uit. Althans, voor de rest van de dag dan.

Ik ben erg tevreden met dit serum omdat het een duidelijke glans achterlaat. Ik ben totaal niet van het stijlen o.i.d. van mijn haar. Het zit eigenlijk altijd wel goed. Maar voor die extra mooie uitstraling, gebruik ik toch wel een serum zo nu en dan. Nu was ik erg tevreden over het serum van HEMA, deze van John Frieda doet denk ik toch wel iets beter nog zijn best.

De flacon bevat 50ml en kost over het algemeen zo’n €13 á €14 — Niet onwijs goedkoop, maar wel z’n prijs waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.