Loading...
Gezonde lifestyle

Niet aardig, maar wel waar: irritaties in de sportschool

Irritaties in de sportschool

Momenteel speelt mijn halve leven zich af in de sportschool. En het leven in de sportschool gaat niet altijd over rozen. Hoewel ik me er dagelijks kostelijk vermaak, erger ik me ook regelmatig aan allerlei dingen. Misschien niet zo aardig, maar wel waar: irritaties in de sportschool. Dit soort artikelen kom ik vaker tegen, en de helft vind ik maar onzin. Dit zijn de échte irritaties. No offense naar iedereen die zich er schuldig aan maakt (misschien ben ik er zelf wel zo een..) Anyway, daar gaan we! Oh, en ik heb ook nog wat positieve puntjes.. *gniffel*

1. Mensen die ontzettend hard praten

En dan geen zinvolle dingen. Nee, nee, de hele sportschool moet weten hoe geweldig zijn weekend was. Wat mevrouw op de camping heeft mee gemaakt. Of wat een ontzettend lekkere maaltijd ze gisteren gehad hebben. I. Don’t. Care. Dus ik hoef het ook niet te horen. Ik kom daar voor m’n rust! Okay, niet echt. Maar in stilte sporten is toch een stuk prettiger dan continu geblaat aan te moeten horen van mensen die ik niet ken.

Irritaties in de sportschool

2. Mensen die hun training niet afmaken

Hey, doe waar je je goed bij voelt, maar als je 3 seconden op de loopband staat, twee keer trapt op de fiets, en nog geen minuut aan de gewichten wilt hangen, wat doe je daar doen? In de sportschool moet je trainen, niet “rondhangen”. Vaak gaat dit gepaard met ellenlange gesprekken met sport buddy’s die net zo weinig doen. Ah, weer zo onaardig van mij, maar je bezet wel mijn legpress, triceps press of lat pulldown met je geklets!

3. Onfrisse geur

Wauw. Gewoon waaaauw. In de sportschool train je. En train je hard. En zweet je. En zweet je hard. That’s all okay. Maar mijn regel: vóór de sportschool ook even douchen. Zweet stinkt niet zomaar, zweet stinkt als je niet schoon bent. En als je dan naast mij op de loopband staat en ik daardoor bijna nokkie ga, is het niet.leuk.meer.

4. Poppetjes

Get real. Als je aan het trainen bent hoef je er niet super sexy uit te zien, al willen we dat allemaal wel. Maar het is echt niet nodig je hele gezicht vol make-up te hebben, je leukste (niet effectieve of comfortabele) outfitje aan te hebben en elke vijf minuten te checken of je haar nog goed zit. Ga nou maar gewoon trainen, da’s t belangrijkste. Ik ga vrijwel altijd make-up loos naar de sportschool en trek niet meer aan dan een goede sportbeha, een shirtje dat me goed past en een legging die lekker zit. Oh, en goede sportschoenen natuurlijk. That’s all we really need.

Irritaties in de sportschool

5. Over outfits gesproken

Je irriteert me mateloos als je in de sportschool slippers aan hebt. Of je ‘gewone’ schoenen. Of een spijkerbroek (?!). Ja, ik zag het laatst echt. Mannen die het trainen niet serieus nemen. Spijkerbroek aan, drie-kwart legerbroek… Dat soort onzin. Ten eerste is dat helemaal niet comfortabel, zeker niet als je hard wilt gaan. En ten tweede, het ziet er ook compleet misplaatst uit.

6. Mensen die wachten

Jeetje, wat heb ik veel te zeiken.. (ik vind het echt leuk in de sportschool hoor, echt.) Maar als je ziet dat ik lekker hard mijn armen aan het trainen ben, vraag dan gewoon even of ik nog lang bezig ben als je mijn apparaat wilt gebruiken. En ga tussendoor iets anders doen. Het is echt vervelend als iemand nét binnen je comfort zone gaat staan afwachten. Dan voel ik me opgejaagd, en bekeken. Don’t do it. Please.

Irritaties in de sportschool

Bron foto.

Okay. Om me niet alleen te richten op de irritaties in de sportschool en de vibe positief te houden: nog even wat dingetjes die ik wél heel leuk vind in de sportschool:

1. Mannen die hun armen trainen

Guilty as charged! Ik heb een major zwak voor gespierde armen. Sorry als ik soms wegdroom terwijl ik kijk naar je work out.

2. Spontaan personeel

De meeste mannen die in mijn sportschool werken zijn ontzettend aardig. Altijd gezellig en wensen me een fijne work out. Soms zelfs tijd voor een babbeltje of een grapje. Da’s leuk, dan ga je met een goed gevoel aan de slag!

3. Mensen die anderen helpen

Het is niet altijd nodig, maar wel vaak heel lief. Mannen (of vrouwen natuurlijk) die even laten zien hoe een apparaat werkt of die tips geven om je work out te verbeteren.

4. Oprechte plezier

Het allerleukst vind ik wanneer mannen samen trainen en het uiterste uit elkaar halen. Elkaar motiveren, en ook kunnen lachen. Gimme the good vibe!

Oei, ik ben wel erg gefocusd op de mannen in mijn sportschool. Daar ben ik vrouw voor… toch? Ik moet ook eerlijk zeggen dat 85% procent in mijn sportschool man is en ik vaak de enige of een van twee vrouwen aanwezig ben. Dus ja, ik heb wel echt de juiste sportschool uitgekozen. Hihi.

Wat zijn jouw irritaties en plezier momentjes in de sportschool? Please spill! 

XOXO Maxime

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.