Loading...
Beauty

How-to: Lipstick!

image

Vandaag laat ik je zien hoe je het beste lipstick aan kunt brengen. Of in ieder geval, de beste manier waarop ik het zelf doe. Het is belangrijk dat je deze drie producten hebt: een lipbalm, lipliner en lipstick. Een lipscrub, zoals die hierboven van Lush is aan te raden maar niet vereist. Ik heb gekozen voor een duidelijke rode lipstick zodat je goed kunt zien wat ik doe. Ook mooi is een lichtroze lipstick of juist een wat fellere roze (hotpink). De lipliner gebruik je ten eerste om je lippen iets te accentueren; duidelijker naar voren laten komen. En ten tweede als barricade voor je lipstick. Als lipstick wat warmer wordt, wordt hij wat zachter en vloeibaarder en kan hij dus gaan uitlopen. De lipliner zorgt ervoor dat je strakke lijnen behoudt. Lees verder om stapsgewijs te zien hoe je netjes lipstick aanbrengt.

image

Je begint met eventjes je lippen scrubben. Daardoor verwijder je dode huidcellen en eventueel loszittende velletjes. Om het verzorgen van je lippen daarna af te maken gebruik je een lipbalm. Het verzorgen van je lippen is belangrijk zodat je niet duidelijk scheurtjes of velletjes door je lipstick heen ziet; dat is niet zo pretty, dus je kunt ze maar beter glad en egaal over laten komen 🙂

Vervolgens ga je verder met de lipliner. Je begint bovenaan in het midden en zet aan beide kanten het hoekje bovenaan je lippen even aan. Vanaf daar trek je een zo recht mogelijke lijn naar je mondhoeken. Probeer daarbij wel zo dicht mogelijk langs je lippen te gaan. Als je te dikke lippen probeert te maken ziet het er al snel een beetje gek uit. Hetzelfde doe je met je onderste lip. Nu ziet het er natuurlijk ook een beetje gek uit omdat de lipliner een andere kleur heeft dan je lippen. (zie eerste foto hieronder) Zorg ervoor dat je lipliner maximaal 1 tint donkerder is dan de lipstick die je gebruikt. Heel donkere randen is ook niet mooi! Daarna kun je je lippen als een kleurplaat inkleuren; zorg dat je binnen de lijntjes blijft!

image

Bovenaan zie je mijn lippen met alleen lipliner. Zo wil je dus never dat ze eruit zien! Je gaat dus aan de slag met je lipstick en mag daarbij best tegen je lipliner aan zitten om ze een beetje met elkaar te mengen. De rand van je lipliner kun je eigenlijk zo dik maken als je wilt (richting de binnenkant dan he!) Een heel dun lijntje kan, maar een wat dikkere heeft natuurlijk meer effect. Het voordeel van zo’n lipliner is ook dat de hoekjes van je bovenste lip mooi uitkomen, zoals bij mij zie je ze erg duidelijk. Persoonlijk vind ik dat er erg elegant uitzien.

image

Et voilá! Lips du jour are pretty in red.

Je weet met een lipliner bijna zeker dat je lipstick niet zal uitlopen. Natuurlijk als je een dag erop uit bent en hebt gegeten, gedronken etc. moet je af en toe je lipstick bijwerken. Zorg dan dat je ook je lipliner bij je hebt, je weet maar nooit!

De lipstick die ik hier gebruik is er een van Clinique, ik weet er helaas de ‘naam’ of het nummer niet van! De lipliner die ik hier heb gebruikt is van Catrice (nr.070 ‘The Roof is on Fire’); deze is lekker betaalbaar máár niet super goed. Omdat het geen potlood is kun je ‘m niet slijpen en het puntje wordt snel rond en zacht door het gebruik; zo worden de randen al gauw minder ‘precies’ dan ik had gewild. Dus ben je op zoek naar een lipliner, dan is die van Catrice er een om eventjes te proberen (bijvoorbeeld om de goeie kleur te ontdekken) maar als je vaak lipstick/liner gebruikt, dan raadt ik je aan naar een betere op zoek te gaan.

Alles hierboven is natuurlijk ook te doen met andere kleuren lipstick. Denk er dan wel aan dat als je er een lipliner bij gebruikt dat je de juiste kleur koopt en deze zeker niet te donker is ten opzichte van je lipstick!

Enjoy your lips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.