Loading...
MyStyle

Hema goes recycle!

Lovely, really, lovely! Hema doet er tegenwoordig steeds meer aan goed bezig te zijn voor het milieu. Naast de ‘natural’ verzorgingslijn hebben ze namelijk ook accessoires van 100% gerecycled glas. En wat is er nou duurzamer dan recyclen en hergebruik?

Voor My Style besloot ik hier aandacht aan te besteden en kocht dus deze leuke sfeerlicht houders gemaakt uit 100% gerecycled glas!

Dat ze van 100% gerecyled glas zijn betekent dat ze gemaakt zijn van glas dat al eerder is gebruik, dit gerecycled; dus omgesmolten tot een nieuw product. Geef het een mooie vorm, laat er een extra detail (luchtbelletjes) in terug komen en je hebt een onwijs leuk accessoire dat geheel milieubewust is. 

Dat je duurzaam te werk gaat is belangrijk, denk daar dus aan niet alleen bij het kopen van voedsel dat eerlijk is verkregen of cosmetica waar alleen de zuiverste ingredienten in verwerkt zijn, maar ook wanneer je je huis of kamer een nieuwe look wilt geven

Hema heeft een hoop nieuwe producten aan haar assortiment toegevoegd die van dit gerecyclede glas zijn gemaakt. Is blauw niet jouw kleur? Dan zijn er ook een hoop kleurloze artikelen te krijgen; zoals deze vaas (slechts €9,-)!

Als je ‘t mij vraagt is deze vaas ook voor een hoop andere dingen te gebruiken. Bijvoorbeeld als snoeppot, of spaarpot. Of misschien vind je het wel leuk staan je sokken hierin te bewaren 😉

Een aantal van de accessoires zijn in blauw en groen verkrijgbaar, zoals de houders die ik gekocht heb maar ook deze zet van drie sfeerlichthoudertjes samen (set voor €4,95).

Glas is een materiaal wat in geen enkele kamer misstaat. Hierdoor kun je je product voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. De sfeerlichthouders die ik gekocht heb zijn ‘eigenlijk’ bedoeld voor de grotere maat waxine lichten maar..

Ik vind ‘m ook erg leuk staan gewoon als accessoire op tafel. Of…

Als bakje voor samples of nagellakjes of … Wat je er maar in wilt doen!

Het belangrijkste is dat je zelf je glas ook laat recyclen. Gooi oud/gebruikt glas dus in de glasbak, en niet gewoon bij het vuil. Hema maakt hier o.a. gebruik van door er leuke accessoires van te maken die erg betaalbaar zijn. Ik vind de accessoires die ze nu verkopen erg leuk en weet altijd wel een plekje waar het goed zou staan. En anders gebruik ik de bakjes of vazen wel op een andere manier. De houder in de foto’s is overigens maar €3,- per stuk! Online verkrijgbaar op Hema.nl maar ook in de winkel.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.