Loading...
MyStyle

H&M Conscious blouse

image

Vorige week schreef ik over de H&M conscious experience die ik bezocht had, en ik liet je weten dat ik een blouse had gekocht die ik deze week aan je zou laten zien. Nou, hier is ‘ie! De foto hierboven is tot nu toe mijn favoriete look. Het is een zwarte maillot met een zwarte taillerok waar de blouse onder zit. Ik laat altijd een beetje ruimte over om wat fijner te kunnen bewegen (zo’n rokje zit al strak genoeg ;-)). In dit artikel ga ik wat verder in op wat er goed is aan H&M’s conscious lijn, maar ook waar er nog wat open vragen liggen… Benieuwd?

image

Ik vind de blouse ook erg leuk op ‘gewoon een broek’. Hierboven draag ik een grijze spijkerbroek. Ik draag de blouse ook wel eens op een blauwe spijkerbroek en ik denk dat als het weer mooier weer wordt hij ook erg mooi staat op een witte broek!

image

Op de borst zit een verborgen zakje, die je alleen herkent aan de steentjes die je ziet. Ik vond dat persoonlijk een erg leuk detail aan de blouse, daarom heb ik deze gekozen. De stenen zijn licht en donker groen en zilverkleurig. Love the combination!

De reden dat ik deze blouse voor MyStyle test, is omdat de conscious lijn van H&M duurzaam genoemd wordt. Als je op zoek gaat naar de duurzaamheid van H&M kom je al gauw op hun ‘sustainability’ pagina terecht.

image

H&M is de nummer 1 gebruiker van organisch katoen, bespaard miljoenen liters water bij de productie van denim, doneert aan goede doelen, ga zo maar door. En dat allemaal om goede kwaliteit kleren te maken die eerlijk zijn. Want daar staat conscious voor. Maar toch kun je het bewust van H&M in twijfel trekken.

Er duiken nogal wat berichten op (zoals deze) over de werkomstandigheden van ‘kledingarbeiders’. In het artikel lees je over aziatische kledingfabrieken waar honderden arbeiders flauwvallen door ondervoeding e.d. In Cambodja zijn sinds 2011 2900 arbeiders flauwgevallen waarvan een paar honderd werkten voor toeleveranciers van H&M. Indirect is H&M daaraan dus schuldig…

Over de kleding van H&M: die is conscious. Bewuste materialen die biologisch/organisch en recyclebaar of gerecycled zijn. Ik ben onwijs tevreden over de kwaliteit en de looks. De blouse die ik heb getest is een echte aanrader want: mooie kleur, stevig materiaal, lekker luchtig en een goede pasvorm.

Of er nog wat druk op H&M mag uitgevoerd worden ivm de arbeidsomstandigheden? Ja zeker. Ik heb nagevraagd of iemand me uitleg kan geven over het artikel, daar heb ik inmiddels deze reactie op gekregen:

image

Klik hier voor de link die ze me stuurden om meer te leren over H&M’s kijk op de zaak.

De blouse is in verschillende kleuren verkrijgbaar in filialen van H&M en online voor €24,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.