Loading...
Beauty

Golden glitter Mavala vs. Orly

In dit artikel zag je dat ik met zowel de Beautybox als de Truly Yours box een gouden glitterlak kreeg. Die van Orly (beautybox) heb ik al gebruikt als top coat bij de kerstnagels, die van Mavala (truly yours) nog niet. Ik besloot ze allebei op dezelfde manier, tegelijkertijd te gebruiken om te kijken welke ik het fijnst vind en welke je het beste als topcoat kunt gebruiken.

Ik ben begonnen met beide handen op deze manier te lakken – elke nagel een andere kleur, kun je gelijk zien met welke kleur een gouden topcoat leuk staat. Of niet, natuurlijk.

Van links naar rechts: Essence – fame fatale, Essie – Funny face, Miss sporty – 320, Essie – Nice is Nice, Catrice – Grey’s Kelly

Eerste indruk van de gouden glitters van Mavala is niet super positief… De glitters zijn behoorlijk groot en klonteren een beetje samen. De lak voelt meer aan als lijm en is lastig te verspreiden. Ik kan niet in een keer een mooi glitter laagje aanbrengen over mijn gehele nagel. Misschien dat deze lak wel goed te gebruiken als non-topcoat? Dus gewoon een basecoat en dan dit lakje eroverheen? Als topcoat ga ik ‘m in ieder geval niet meer gebruiken.

Ik wist natuurlijk al hoe de glitters van Orly uitkomen, en daar ben ik wel tevreden over. Ze zijn heel subtiel en je kunt makkelijk zelf aangeven hoeveel glitter je wilt. Met één laagje verspreid je er wat over je hele nagel, en hoe meer laagjes hoe meer glitter overal. Hier gaat mijn voorkeur wel echt naar uit.

Je ziet duidelijk dat de glitters van Mavala (links) veel meer aanwezig zijn, en die van Orly zijn een stuk subtieler. Qua kleur is er weinig verschil. Mavala is eigenlijk brons, maar ziet er naar mijn mening gewoon goud uit. Ik vind de gouden glitters vooral leuk bij de rode en roze nagellak. Voor mij hoeft het niet zo bij de lila kleur van Essie. Met blauw zou het nog kunnen, maar misschien is het mooier om het goud dan wat meer aanwezig te laten zijn. Op mijn duimnagel zit een grijsbruinige kleur, met een heel klein beetje een paars tintje er doorheen. Een apart kleurtje op zich zelf al; ik vind niet dat hier echt een glitter topcoat overheen hoeft. En als je dat dan toch wilt dan zou ik eerder voor zilveren of paarse glitters gaan.

Wat vind jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.