Loading...
Geen categorie

Girl, don’t do it!

Some mistakes...

Vrouw zijn is geweldig. Hoewel ik best wel eens zou willen ervaren hoe het is een man te zijn, vind ik het heerlijk vrouw te zijn. Al die mooie kleren, make-up, vriendinnen, mannen (*wink*) en we zijn natuurlijk ook hartstikke sterk, intelligent en onafhankelijk. Yes, women rule. Maar eerlijk is eerlijk, we kennen allemaal die zwaktepuntjes. Die momenten waarvan je achteraf dacht ‘had ik maar niet…’ — Nee ik heb het niet over relaties, verkeerde keuze in opleiding of werk en dat soort dingen… Nee, de kleine dingen. Die je misschien niet helemaal wilt toegeven. Oke, ik zal je een lijstje geven. En bij elke puntje van herkenning ga je het aan jezelf toegeven én aan je zelf werken. Deal? Lees mee.

Shopping is my cardio

1. Het zoveelste paar schoenen. 

“Ja, maar die kleur had ik nog niet”. Ja nou en? Je hebt altijd wel een zwart paar, een wit paar, of een grijs paar. Oftewel; voor elke outfit wat. Get over yourself. Eerst je rekening checken, de boodschappen betalen en dat lang uitgestelde tripje naar je oma. Pas dán mag je oordelen of je je die schoenen wel kunt veroorloven of ze überhaupt wel wilt hebben…

2. Nog meer kleding.

“Maar het was in de uitverkoop!” Oke, hier geldt eigenlijk hetzelfde als bij de schoenen hierboven. Maar ik spreek bij deze uit ervaring; als het goedko(o)p(er) is, betekent dat niet meteen dat je het nodig hebt of het überhaupt wilt hebben. Ik ken die momenten van dat shirt dat eerst €55,- en nu nog maar een tientje kost — en je je dan thuis realiseert dat hij eigenlijk niet zo goed zit of je hem toch niet zo leuk vindt als gedacht. Een tientje is tóch weer een tientje!

If a man doesnt fit

3. Tinder.

“Oh nee, wat een freak!” Okay, eerlijk is eerlijk, hier kan ik nou niet bepaald over meepraten. Maar ik heb genoeg verhalen gehoord van mijn beste vriendinnen om te weten dat je het gewoon. niet. moet. doen. Ben je op zoek naar een leuke vent? Ga dan gewoon gezellig uit met je vrienden/vriendinnen, spreek die verloren liefde van school weer eens aan of zet het gewoon uit je hoofd. Liefde heeft zo zijn maniertjes om te voorschijn te komen als je het het minst verwacht. Relax. Hij komt wel. En daar heb je zo’n waardeloze Tinder niet bij nodig, want die dates waar je alleen maar depressief van wordt, maken je er niet mooier op. No offense.

4. Chocolade, suiker, snoepjes.

“Ahhh dat was lekker. Burp.” Ik heb voorheen een aantal artikeltjes geschreven over het leven zonder suiker, hoe je het kunt vermijden en hoe je die leegte op kunt vullen. Die artikeltjes had ik alleen kunnen schrijven als ik wist hoe het voelde om de verslaving niet te kunnen weerstaan. Zeg nou eerlijk, voel je je echt beter als je een punt slagroom taart, een zak m&m’s een overgebleven cupcake en een handje dropjes hebt weggewerkt? Ja zeker wel, de eerste tien minuten. Maar daarna toch niet meer? En ook niet als je ‘nog steeds je streefgewicht niet hebt gehaald’ en daar dat voedsel de schuld van geeft. (Het maakt mij niet uit hoor, maar een goed gevoel over je zelf is zó fijn, don’t mess that up. Girl.)

Walk away

5. Die ene comment

“Ik zal je…!” De ene comment is de andere niet, maar we weten allemaal wat ongepast is en vooral onverstandig als we net die keer even tot tien hadden geteld… Soms kun je het niet laten, en achteraf heb je spijt. Ja, ik weet ook echt wel wat een domme, irritante, ongemakkelijke en onaardige mensen er rond zwerven op Facebook, Twitter, Instagram… Maar hey, let it go! Zul je net zien dat die keer dat jij je mond open trekt er eenentwintig anderen zijn die het niet met je eens zijn en jij de volle laag krijgt. Was it worth it? Girl, don’t do it!

6. That guy

Okay, toch wat over relaties. Als ik het heb over luisteren naar je hart, weet je direct wat ik bedoel. Op je gevoel afgaan. Niet zo naïef zijn. Je verstand gebruiken. Ik weet het, mannen kunnen aantrekkelijk zijn, overtuigend, verleidelijk. Maar je weet vaak al van tevoren dat hij niet is wat je hoopt en vaak nog erger dan dat. Een man is in deze net een comment, waar ik het hier boven over had; denk iets langer na, neem de juiste keuze en bescherm jezelf van alle drama die erna volgt. Veel beter toch? GIRL. DON’T DO IT!

Eerlijk zijn, vrouwtjes, we doen het allemaal. Of deden, misschien ben je net als ik en heb je een onwijs grote portie zelfkennis in huis *wink*. Soms moet een ander je het gewoon even vertellen; je maakt nou eenmaal soms de verkeerde keuzes. Probeer jezelf eens van buitenaf te bekijken. Je kunt best wat minder ‘fouten’ maken. En als jij vindt dat het geen fout is, heb ik maar één ding te zeggen; zorg dat het het waard is en geniet ervan.

8 comments
  1. titia

    Heel herkenbaar. Ben heel gevoelig voor “aanbiedingen”, soms trap ik er niet in, maar vaak ook wel.
    Ik heb er nog eentje die ik onlangs aan mijn “werk aan jezelf” lijstje heb toegevoegd: Wat mensen van je denken maakt niet uit. Niet iedereen hoeft je lief/leuk/aardig te vinden! (nee, dit is geen excuus om een turbo-bitch te zijn, echt niet.)
    Het is zo fijn om gewoon je mening te kunnen geven en jezelf te kunnen zijn zonder je af te vragen of dat wel kan volgens “de norm”. Scheelt een hoop energie, en zorgt ook voor echte vrienden, ipv mensen die met je bevriend zijn om wat ze denken dat je bent. Toneel spelen is echt vermoeiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.