Loading...
BeautyMyStyle

Figs & Rouge

Per toeval ontvangen: de Figs & Rouge Wild Cherry, 100% organic en with sweet orange! Tijd voor een duurzaam reviewtje dus.

Deze lipbalm (ook voor face, hand en body), een kleine tegenvaller, zit in een klein blikje. Het nadeel daarvan is dat je er met je vinger (of een spateltje, maar die heb je niet altijd bij je) in moet om het op je lippen te kunnen smeren. Hierdoor verzamelen zich snel bacteriën in het blikje waardoor deze snel onhygiënisch maar ook sneller oud wordt.

Wild Cherry, klinkt goed! Kersjes zijn altijd zoet en fruitig, fijn voor je lippen omdat je deze veel zult proeven. Deze is dan inclusief sweet orange. Ik weet niet of het ligt aan de orange of dat deze kers gewoon minder is, maar de smaak is mij niet lekker (zoet) genoeg, misschien een beetje chemisch zelfs. 

“Silky, smooth lips!” — “Protects your skin against dryness! Ultra smooth with organic ingredients which are both nourishing and soothing!” Aldus de verpakking — Duidelijk. Deze balm zorgt ervoor dat je lekker zacht wordt, zacht en gladde lippen bijvoorbeeld, altijd mooi meegenomen. Het lijkt of er een soort korreltjes in zitten waardoor het een beetje een scrub gevoel geeft.

Als je het mij vraagt, niet erg prettig voor je lippen. Ik vind het net iets te ruw. Je lippen scrubben is natuurlijk niks mis mee. Verwijderd dode huidcelletjes bijvoorbeeld. Toch vind ik het meer als een lichaamsproduct aanvoelen.

Ik denk dat ik het uiteindelijk een beetje een ‘jammer’ product vind. Een lipbalm heb ik liever niet in zo een tinnetje, en producten voor mijn handen eigenlijk ook niet. Mja.. En die voor mijn gezicht en de rest van mijn lichaam ook niet. Bovendien is het een blikje van 17ml, hier zie ik mijzelf nog niet mee insmeren na een douche beurt bijvoorbeeld — voor mijn lichaam? Tinnetje gelijk leeg. Voor mijn handen? Vieze vettige vingers.. Bovendien is het ook niet zo een prettige geur die ik graag aan mijn handen geef.

Natuurlijk ruikt iedereen anders en werken sommige geuren bij anderen natuurlijk beter.

Het duurzame gedeelte? 100% organic.. Laten we daar eens beter naar kijken. Alléén maar biologische producten. Slechts essentiele olien, de beste bijen was, niet getest op dieren, ga zo maar door. Figs & Rouge staat dan ook niet voor niets voor Natural Glamour! Gecertificeerd organisch product. Klinkt erg goed.

Toch een groot pluspunt aan dit product dus. Natuurlijk niet alleen verkrijgbaar in de wilde kers; ook in Rambling Rose, Sweet Geranium, Mint & Teatree, Aloe & Mint, Pomegranate en Coco Vanilla. Genoeg interessante geurtjes/smaakjes dus. Ben je dus toch nieuwsgierig, dan heb je genoeg keus. De meeste zijn te koop voor €9,90 sommige zelfs voor €6,90 — Lekker betaalbaar dus!

Overigens, niet geheel onbelangrijk, de balm doet waar hij voor staat: lekker gladde en zacht lippen aan het einde van de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.