Loading...
MyStyle

Ferm LIVING organic cotton

Duurzaam komt in vele vormen en maten. Zoals je bijna wekelijks ziet, zie je het veel terug in beauty. Maar ook de meest dagelijkse dingen kunnen 100% duurzaam zijn. Voor vandaag heb ik daarom een theedoek getest die van 100% organisch katoen is.

image

Organisch katoen houdt in dat er nauwelijks of geen chemische goederen zijn toegepast bij het produceren, lekker gezond dus! De theedoek heb ik besteld bij Kudzu.be, hij werd geleverd in dit leuke kartonnetje wat uiteraard van 100% gerecycled papier is gemaakt.

image

image

De theedoeken (waar o.a. ook servetten van te krijgen zijn) zijn er met verschillende afbeeldingen en trippy motiefjes. Ik heb gekozen voor een rustige variant die goed bij ons interieur past (ja, zelfs mijn theedoeken moeten daarop aansluiten). Zwart/wit met takken en vogeltjes, brings back nature!

image

De theedoek is uitgerust met handige lusjes, leuke motiefjes, informatie over hoe je moet wassen e.d. en is natuurlijk van 100% organisch katoen. Hartstikke mooi allemaal, maar doet hij ook waar hij voor bestemd is?

Gelukkig kan ik zeggen van wel. Theedoeken zijn van die dingen die vaak de neiging hebben lekker niet te doen wat jij van ze wilt. Dat je afdroogt en er nog minstens 10 druppels op dat glas zitten bijvoorbeeld. Of dat hij juist allemaal pluisjes achterlaat en je dus opnieuw kunt afwassen… (tip: koop geen geheel zwarte theedoek). Deze theedoek van ferm LIVING werkt perfect. Om te testen heb ik natuurlijk wat spulletjes afgedroogd en ze zijn allemaal tot in de puntjes droog en mooi. Geen pluisjes, geen druppels. Precies wat ik wilde! Naar mijn mening droogt de theedoek niet erg snel op, maar je kunt er natuurlijk ook twee kopen 😉

De theedoeken zijn bij Kudzu.be te koop voor €9,95 — Klinkt misschien wat prijzig, maar ik vind ze zeker het geld waard! Bovendien doneert Kudzu.be 1% van de winst van elke aankoop aan een van drie goede doelen naar keus. Eco way of living? Yes sir!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.