Loading...
BeautyMyStyle

Duurzame nageltjes door Nailgirls London

Nailgirl London

Man, oh man! Wat hou ik toch van nagellak. Zoveel verschillende maten, vormen, kleuren, prijzen en… merken! Vandaag swatch en review ik een lakje van nailgirls london. Ik heb gekozen voor een groenblauwe, turquoise kinda lak. Had ik zo iets al? Dacht ‘t niet! Score! Deze review is voor MyStyle, en dat houdt in dat deze nagellak wel onder de noemer duurzaam moet vallen. Omdat nagellak simpelweg niet van enkel natuurlijke stoffen gemaakt kan worden, kijk ik vooral naar wat er niet in (wat in ‘gewone’ lak wel zit). Kijk je mee of dit plaatje z’n credits waard is?

Nailgirl London

Ik begin maar meteen met het swatchen. Hierboven zie je de lak met 1 laagje. Op de middelste twee nagels lijkt hij nog enigszins okay, maar de buitenste twee zijn duidelijk niet dekkend genoeg. Dat komt waarschijnlijk door de textuur van de lak; erg vloeibaar. Als hij wat dikker zou zijn, dekt hij natuurlijk beter. Geen probleem, dit is bijna altijd zo met de duurzame nagellak.

Nailgirl London

Hoppakee! Met twee lagen ziet hij er perfect uit. En wat een gloss ook he?! Helemaal mooi die fijne glans!

Wat ook helemaal mooi is, is dat de lak egaal opdroogt. De strepen die je eventueel op mijn nagels ziet komt van mijn nagels zelf. Weet niet hoe ik er vanaf kom, maar heb soms een soort gestreepte, bobbelige structuur aan mijn nagels 🙁 Anyway, ik vind het er prima uit zien.

Nog meer prima: de lak droogt behoorlijk snel! Ik denk dat ik een minuutje, misschien twee heb gewacht voor ik de tweede laag aanbracht en geen vuiltje aan de lucht hoor! Ging helemaal prima. Ik zou nog niet meteen je sokken aantrekken, want dan krijg je gekke vormpjes. Maar bij welke lak is dat nou niet? De kwaliteit van deze nailgirls london lak zijn wat mij betreft helemaal naar wens!

Nailgirl London

Whoops hier draag ik mijn roze lak nog 😉 Maar is de inhoud, de échte inhoud, ook naar wens? De reden dat ik voor nailgirls london koos, om te reviewen is dat ze ‘adverteren’ met het feit dat de lak vrij is van alle nasty chemicals. Say whut? Yes. Geen toluene, formaldehyde, DBP en camphor.

Toluene is een ‘verbinding’ dat vaak gebruikt wordt als verdunningsmiddel of oplosmiddel. Dit is een ingrediënt waarvan sommige mensen (bij veel gebruik) hoofdpijn van krijgen. Ik las zelfs dat langdurige blootstelling bij hoge concentratie zelfs voor geheugenverlies kan zorgen. Dit is een van de ingrediënten die ook (vooral) bij zwangere vrouwen wordt afgeraden.

Formaldehyde is een gas wat in veel cosmetica gebruikt wordt als conserveermiddel. Ook hierbij kan hoofdpijn optreden maar ook irritatie aan ogen, neus en keel doordat het simpelweg giftig is. Wist je dat een van de waarschuwingen bij tabaksproducten is dat tabaksrook formaldehyde bevat? Gif!

DBP (oftwel Dibutylftalaat) is inmiddels in de Europese Unie een ‘verboden ingrediënt‘ het wordt als toxisch beschouwd voor de voortplanting. Vroeger werd dit altijd in nagellak gebruikt. Blij dat we er vanaf zijn, niet waar?

Camphor (in het Nederlands kamfer) is een stof uit de kamferboom (hey, is dit natuurlijk? ;-)) maar is bij grote hoeveelheden, jawel, giftig. Het wordt gebruikt als weekmiddel, desinfectie middel maar ook bij vuurwerk bijvoorbeeld. Dit vond ik op wikipedia:

“In grotere hoeveelheden is kamfer giftig. De verschijnselen kunnen variëren van epilepsie-achtige aanvallen, verwarring, geïrriteerdheid en verhoogde spierspanning en krampen.”

Als je zo’n nagellak liefhebber bent als ik, vermijd je dit ingrediënt zeker liever in je producten! Gek is dat er veel cosmetica producten zijn die dit soort giffen bevatten, en niemand het erg vindt. Nailgirls london maakt dus een fijne nagellak zonder gif, en ik zeg ‘yeah baby!’.

Het eerste ingrediënt op het potje (automatisch waar de grootste hoeveelheid ervan in zit) is butyl acetate. Dit is een organisch ingredient wat je ook terug vindt in veel fruitsoorten. Dan zie ik nog adipic acid staan, ook organisch, schijnt. Dit wordt ook gebruikt bij de maak van nylon. Ik vermoed dat dit ingrediënt zorgt voor de sterke, egale en langhoudende kwaliteit van de lak!

Als je echt elk ingrediënt uitgebreid wil bestuderen verwijs ik je door naar wikipedia (sorry!). Anders wordt deze post wel erg lang, en saai, natuurkundig en zo… Ik kan in ieder geval zeggen dat ik overtuigd ben van de goede kwaliteit van de nagellak én de eerlijke inhoud. Hij is vrij van een hoop giftige stoffen en dat is altijd aan te raden natuurlijk. Verder lakt hij goed, ziet er mooi uit, lakt het kwastje zelf ook fijn en droogt de nagellak snel. De lak blijft op mijn nagels een dag of 3-4 echt mooi en begint daarna wat te vervagen en chippen. Ik klaag niet! (in de tussentijd heb ik toch al van kleur gewisseld ;-))

Aanrader? Ja zeker! En ik ga ook meteen mijn andere lakjes even op de ingrediënten checken… No poison for me please.

Te koop: bij Shizo.nl voor €13,95

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.