Loading...
MyStyle

Duurzame cocktails: Strawberry daquiri

image

Ahhh, genieten jullie ook zo van het heerlijke weer nu? Het zonnetje dat de hele dag schijnt, een helder blauwe lucht, en een cocktail tijdens zonsondergang? Natuurlijk, cocktails! Ik ben dol op cocktails, omdat je er alle kanten mee op kunt. Voor MyStyle maakte ik een duurzame cocktail, en deze testte ik dan ook met veel liefde. Ik maakte met een vriendin de Strawberry Daquiri!

image

Eens zien, wat hebben we nodig? Hoofdingrediënt: aardbeien. Daarbij: witte rum, limoensap, poedersuiker, wat ijsklontjes en… een blender. Hier vergiste ik mij even, ik dacht dat ik de cocktail met een shaker kon pakken en hem dus in het park kon nuttigen. Helaas! Gewoon thuis in de keuken, met een blender. Maar ook dat gaat prima!

image

Het belangrijkste bij het maken van deze cocktail was dat hij duurzaam zou zijn. Ik heb hiervoor de rum van papagayo gebruikt want die is zowel fairtrade als gecertificeerd organisch. Het nadeel van deze ‘duurzame drank’ is dat hij niet overal te koop is, en ik er dus ook even over deed voor ik wat in handen had. In eerste instantie gebruik je voor de strawberry daquiri witte rum, maar daar kon ik niet aan komen. Bruine rum dus, en die is ‘wat zoeter’ zoals de man in de winkel zei, maar ook prima te gebruiken.

Het maken van de cocktail is a piece of cake! Voor 1 cocktail heb je het volgende nodig:

  • 30ml rum
  • 30ml limoensap (1/2 á 1 limoen uitpersen)
  • 5 aardbeien
  • een eetlepel poedersuiker
  • 4 ijsklontjes

Je doet alle ingrediënten in bovenstaande volgorde in de blender, en blenden maar! Denk eraan dat je de aardbeien ontdoet van hun kroontje. De limoen snij je het makkelijkst doormidden en knijp je gewoon uit. De ijsklontjes geven een beetje dikte aan de cocktail, maar maakt hem vooral lekker koud!

Et voilà….

image

Een heerlijke cocktail met nog een beetje een schuimend laagje bovenop. Cocktails zijn het leukst in cocktail glazen. En je maakt er makkelijk je eigen feestje van; doe bijvoorbeeld een schijfje limoen, citroen of een aardbeitje aan de rand. En wat dacht je van parapluutjes? Ultiem voor zonnig weer!

image

De cocktail was in één keer goed gelukt, wel een beetje sterk. In de rum zit 37,5% alcohol, en dat is nogal wat als je het niet gewend bent! 😉 Verder: lekker zoet en je proeft elk ingrediënt één voor één. Eerst kom je de sterke smaak van de rum tegen, vervolgens wat zuurder de limoen en dan natuurlijk de aardbeien. Prima nasmaakje en echt een aanrader als je van zoet houdt!

Je kunt de cocktail zo duurzaam maken als je wilt: het meeste fruit is tegenwoordig ook ‘biologisch’ te vinden. Helaas ligt dat nog niet overal in de winkel, ik heb hier ook ‘gewone’ limoenen en aardbeien gebruikt.

Het maken van cocktails is een leuke bezigheid, voor bijvoorbeeld samen met vrienden/vriendinnen (maar niet onder de 18!). Misschien komen er wel meer duurzame cocktails online op Supermaxxx!

De Papagayo rum zit in het assortiment van Sundara en is voor de Arnhemmers onder ons ook te koop bij Markt26 (met gelijknamig adres) — Hier vind je veel meer biologische/organische/fairtrade dranken! Ik kocht de Papagayo rum bij Markt26 voor €24,95

Wat is jouw favoriete cocktail?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.