Loading...
Gezonde lifestyleMyStyle

Duurzaam flesje: de Bobble

Wederom een prettige travel-buddy, ditmaal enkel en alleen voor water! Het beste dat je kunt drinken is natuurlijk water, dus dat doe ik dan ook graag. En ja, ook ik, koop vaak een flesje Spa blauw bij bijvoorbeeld de AH to go, onderweg naar school/huis/werk.

Not done. Seriously. Echt niet meer doen. Plastic flesjes zijn zo een grote vervuiler van het milieu.. Let me explain:

Voor de prijs die je betaalt voor 1 flesje bronwater op het station kun je thuis tot wel 1000 liter kraanwater krijgen (WHAT?!). Juist. Dit is omdat er voor een 1liter fles tot wel 0,25 liter olie en 3 liter water verbruikt wordt door productie en transport. En behalve dat, minder dan 20 % van de plastic flessen wordt gerecycled. Dit zorgt er voor dat er in de oceaan plastic ligt dat qua oppervlakte overeen komt met de grootte van Frankrijk en Spanje.

Ongelooflijk zonde van onze oceanen dus. En van je portemonnee.

Maar zeg nu eerlijk, waarom zou je uberhaupt? In Nederland hebben we onwijs goed kraanwater, en met waterflessen als bijvoorbeeld de Bobble, wordt dat water alleen nog maar beter!

In de Bobble zit een filter dat er bijvoorbeeld voor zorgt dat chloor in het ‘schone’ water verdwijnt, je drinkt dus zo goed als bronwater. Ook eventuele luchtjes en organische verontreinigingen houdt het filter tegen. Hartstikke lekker dus. En duurzaam.

Drinken gaat verder hetzelfde, dop eraf, drinkdop naar je toe trekken en drinken maar. Heel handig, lekt niet, makkelijk mee te nemen!

Voor ik je vertel waar je de Bobble en losse filters kunt bestellen, vertel ik je graag nog even over mijn eerste ervaring met deze classy fles.

Zodra ik ‘m uit de doos haalde (erg snel geleverd overigens), dacht ik “hmm.. Toch eerst maar even afspoelen voor ik m gebruik, je weet maar nooit wie er met z’n vieze vingers aan mijn drinkdop gezeten heeft…” Dus al water gietend over het flesje, en uiteraard het filter viel mij iets op… Er liep zwart water door de gootsteen. “Nou, als ze dat gefilterd noemen hoeft het voor mij niet” dacht ik nog. Tot ik, achteraf natuurlijk, zo ben ik, op de verpakking keek en dit zag:

Niet vergeten dus, wanneer je er een ontvangen hebt! Bestellen kun je gemakkelijk en snel doen op de website  Verkrijgbaar in 1L (€14,95), 550ml (€11,95) en 385ml (€10,95) Hier kun je ook eventueel nieuwe filters bestellen (€7,95). Het filter vervang je om de twee maanden, of wanneer je ongeveer 150 liter met de Bobble gedronken hebt.

Drink smakelijk! En laat me vooral ook weten wat jouw ervaringen zijn met de Bobble, of andere waterflessen.

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.