Loading...
BeautyMyStyle

Deze is voor je velletje: Lush Ocean Salt

Lush Ocean Salt

Nog niet heel lang geleden deed ik eindelijk weer eens een bestelling bij Lush. Tja, ik moest een cadeautje voor iemand bestellen, en dat is dan meteen een excuus om mezelf ook te trakteren, nietwaar? Ik kocht onder andere Ocean Salt, een gezichts- en bodyscrub. Ocean Salt bevat zeezout wat natuurlijk lekker grof scrubt, maar ook conserverend werkt. Geen toegevoegde conserveringsmiddelen dus! Dat is overigens ook een van de redenen dat ik zou van Lush’s zeezout shampoo ‘BIG’ hou! Ik heb Ocean Salt getest voor mijn gezicht en mijn lichaam (voornamelijk armen) en vertel je hieronder wat ik ervan vind!

Lush Ocean Salt

Lush Ocean Salt

Ocean Salt is een groenblauw gekleurde scrub en heeft naar mijn verbazing een hele luchtige substantie. Ik zou bijna willen zeggen: een mouse met stukjes zeezout. Zo iets dan. Online zag de scrub er heel anders uit, steviger vooral en minder groenig… Ik ben bang dat je door de substantie erg gauw door zo’n potje (120g) heen bent en denk dat als je deze voor je lichaam wilt gebruiken het verstandig is de 250g versie te kopen.

Ik las erg veel enthousiasme over deze scrub; het zou ‘de beste scrub ooit’ zijn en ‘heerlijk fris’ ruiken. Ik vind beide niet waar. Op de substantie knapte ik al een beetje af, ondanks de zeezout (wat erg lekker scrubt) voelt het product niet aan als een scrub en vind ik ‘m niet zo fijn gebruiken op mijn huid. Daarnaast overheerst het zeezout ontzettend wat een pluspunt kan zijn (veel mineralen, goed voor je huid) maar voor mij een minpunt is omdat de scrub eigenlijk alleen maar naar zout ruikt. Voor zover dat echt een geur heeft.

Lush Ocean Salt

Ocean Salt schuimt eigenlijk niet wanneer je deze inmasseert op je vochtige huid. Ik voel meteen dat alle vet/vocht uit mijn huid getrokken wordt en mijn huid voelt onder de douche al een stuk stroever (lees: niet zachter). Meestal maakt een scrub je huid zachter doordat het de dode huidcellen verwijdert en doorbloeding stimuleert; lekker stevig en zacht huidje. Bij mij is dat niet het geval met Ocean Salt.

Na het douchen voelt mijn huid al wat minder stroef, maar nou ook niet echt zacht. Wel zijn alle bultjes die ik heb door Keratosis Pilaris goed gescrubt en deels geopend/verwijdert, dus dat is fijn!

Als ik Ocean Salt op mijn gezicht gebruik gebeurt exact hetzelfde. Eigenlijk vind ik het niet zo’n aanrader voor je gezicht, zeker als je wel eens last hebt van onzuiverheden. Op mijn gezicht deed de scrub gewoon pijn! Tja, er zit natuurlijk wel zout in… Ook krijg ik telkens wat van de scrub (of door middel van stromend water er langs) op mijn lippen, en dat is ZOUT! Jakkie. Niet ‘het smaakt niet verkeerd’ zoals in de webshop bij de beschrijving staat…

Al met al? Niet zo’n fijn product voor mijn huidje. Ik las bij de beoordelingen online heel veel positieve reacties, dus wellicht is het wat voor jou? Ik heb geen vette huid en mijn gezicht heeft wat last van onzuiverheden. That’s about it, voor de verbeelding.

Altijd positief aan Lush is wel dat de meeste ingrediënten uit de producten natuurlijk zijn en anders veilig synthetisch. Daarnaast wordt er nooit op dieren getest en worden de verpakkingen hergebruikt! Voor MyStyle zal ik Lush nooit afkeuren, maar persoonlijk is dit product niets voor mij.

Een potje Ocean Salt (120g) kost €12,95 en is te koop in de winkels en online.

7 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.