Loading...
Beauty

De battle: Eyeliners

Een tijdje terug stelde ik op Twitter de vraag welke budget eyeliners echte aanraders zijn. Hier werd veelal op gereageerd met Essence en Catrice, en ook Hema kwam veel voorbij. Duidelijk mag zijn dat dit ook echt budget merken zijn, dus met deze drie ben ik gelijk aan de slag gegaan.

Qua make-up gebruik ik zelf vrij weinig; eigenlijk altijd alleen mascara en oogpotlood, dan vind ik het wel best. Maar soms wil je iets extra’s of gewoon iets heel anders uitproberen. Vandaar mijn nieuwsgierigheid naar eyeliners. Ik heb al eens vaker pogingen tot het gebruik van eyeliners gedaan, maar nooit zullen ze mijn beste vriend worden. Toch wilde ik de drie budget merken voor jullie testen. So, here we go!

Inhoud: 5ml / Prijs: €2,50

Jaaaaren geleden kocht ik al eens een eyeliner van Hema. Ik was er toen geen fan van en heb ‘m dan ook na zo’n twee keer gebruiken in de kast verstopt en daar nooit meer uit gehaald. Inmiddels ziet de verpakking er al iets anders uit dan toen, en is er ook de kleur grijs (donkergrijs, that is). Erg benieuwd, want grijs is toch een van mijn favoriete kleuren, nam ik deze mee.

Ik ben niet 100% overtuigd van deze eyeliner, maar om nou te zeggen dat ik ‘m verschrikkelijk vind? Ook dat niet… Het is een vloeibare eyeliner, met een piepklein kwastje. Maar naar mijn mening is de eyeliner iets té vloeibaar en het kwastje net te klein. Doordat het kwastje net iets te klein is, kan hij niet genoeg eyeliner vast houden. Dus voordat je bij de andere ooghoek bent, moet je ‘m alweer opnieuw in het goedje dippen; dit zorgt er weer voor dat er teveel aan het kwastje zit voor het kleine beetje dat je nog moet aankleden en dit zorgt voor vlekken, omdat hij net iets te vloeibaar is. Bij mij dan. Ook zit het kwastje iets te strak in het flesje waardoor je net iets te hard moet trekken ‘m eruit te krijgen. Ik ben continu bang dat de eyeliner dat in de rondte zou vliegen… Verder vind ik wel dat de kleur mooi is, niet te donker, maar echt grijs ook niet.

Inhoud: 3,5ml / Prijs: €2,59

Make-up van Essence staat bekend om de lage prijzen en de soms best meevallende kwaliteit. Ik hoor van mensen dat hun mascara’s bijvoorbeeld onwijs goed werken, en dat terwijl ze maar €2-3 zijn. Dit zorgde er wel voor dat ik erg benieuwd was naar de eyeliner, die me helaas toch tegen viel. De eerste keer dat ik ‘m gebruikte was hij ZO vloeibaar, dat ik het niet meer in mooie lijnen kon trekken, zelfs mijn vingers zaten helemaal onder, en dat terwijl ik er nog vrij weinig mee had gedaan (als ik ergens een hekel aan heb… Grrr..).

De tweede keer gebruiken viel dit al iets mee, alleen toen viel me wel op dat het kwastje (het is meer een soort stiftje, naar mijn idee) behoorlijk dit ik. Ik hou van subtiel, dus een dikke eyeliner is ook niets voor mij. Voor sommigen zal dit best een uitkomst zijn, maar voor mij? Liever niet. Nadat ik de behoorlijk dikke lijn had aangebracht wilde ik ‘m met een wattenstaafje een beetje shapen; dunner lijntje dus. De eyeliner was nog half nat half droog, waardoor er weer een hoop vlekken waren ontstaan. Hier word je toch moe van?

Inhoud: 1.7ml / Prijs: €3,59

De eyeliner van Catrice is gelijk mijn favoriet. Het kwastje heeft een lange steel waarmee je ‘m makkelijk vast kunt houden, fijn. Het kwastje is ook niet te dik en zeker niet te dun, hiermee is het makkelijk een lijn de maken hoe jij ‘m wilt. Is hij toch iets te dik geworden? Geen probleem, de liner droogt erg snel op waardoor je ‘m ook makkelijk kunt removen, dus wat dunner kunt maken. De kleur is zwart maar wanneer hij droogt blijft hij er niet als de anderen nog glossy uitzien, maar wordt hij een beetje mat, dit vind ik persoonlijk erg mooi.

Het lijntje zit er misschien niet perfect op, want ik ben nou eenmaal geen held met eyeliner. Maar, ik weet dat ik hiermee kan maken wat ik wil, dus ik ben tevreden!

De prijs/kwaliteit verhouding is een lastige; de duurste is de beste, maar de goedkoopste is niet de slechtste. Ik vind ze allemaal onwijs goedkoop, dus wat dat betreft is de prijs overal wel goed. Daarentegen vind ik het wel opvallend dat de eyeliner van Hema 5ml is en die van Catrice maar 1,7ml – de prijs verschilt €1,09 (Catrice is duurder), waardoor ik me kan voorstellen dat je dan sneller Hema eyeliner zou kopen dan Catrice. 1,7ml is ook wel erg weinig moet ik zeggen. Op de derde plek staat voor mij echt de eyeliner van Essence, ik ben dol op het merk; vooral de nagellak, maar deze eyeliner zou ik nooit meer kopen. Eerste indruk is alles, en die was voor mij echt verpest. Op de tweede plek staat dan Hema, niet onwijs slecht maar ook zeker niet de beste. Ik denk dat ik hem nog wel wil gebruik vanwege het kleur verschil met de rest, maar mijn favoriet zal hij nooit worden. Op één staat dan natuurlijk Catrice, deze eyeliner vond ik gelijk fijn, dus deze ga ik voortaan gebruik. Ik zou het fijn vinden als ze de inhoud zouden veranderen naar 3 of 5ml, dan is het helemaal een top product.

Zijn jullie overtuigd? Welke eyeliner gebruik je zelf? En gebruik je liever topmerken voor een dure prijs of wat mindere producten die wel lekker budget zijn?

En dan last but not least; vaker een battle zien als deze? Ik hoor graag van je van welk product je nog een battle wil zien en welke merken ik dan tegenover elkaar moet zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.