Loading...
Beauty

Christmas nails!

Ik hoor vaak van jullie dat je graag nail-art e.d. bekijkt. Nu ben ik daar niet zo goed in vooral omdat ik (nog) geen tools voor heb. Maar! Dat komt best goed uit, want veel van jullie hebben dat zelf ook niet, dus daarom is het makkelijk als ik wel laat zien wat je met je nagels kunt doen door alleen lakjes zelf te gebruiken.

Ik denk dat het leuk is dit vaker te doen, maar voor deze keer heb ik een Christmas versie gemaakt. Leuke ideeen voor je nagels voor kerst dus! Lees verder voor meer en de lakjes die ik gebruikt heb. 

Natuurlijk kleur je niet elke nagel van je hand anders, maar ter demonstratie zie je op elke nagel een ander idee.

Voor de eerste nagel heb ik als basis Essence multi dimension nr. 74 “fall for me” gebruikt. Dit is een heel fris kleurtje wat er wel ‘ijzig’ uit kan zien. Het idee is dat er sneeuw valt. Met wit (lakje van Safari, dat al zo oud is dat het nummer er al niet meer op staat) heb ik ‘sneeuwvlokjes’ gemaakt en met Essence nail-art special effect topper nr. 03 “hello holo” heb ik de sneeuwvlokjes een glittertje gegeven.

De tweede nagel is niet specifiek kerst gericht, maar wel lekker party! Ook goed voor bijvoorbeeld oud en nieuw dus. Het is een basis van Essence color and go nr. 83 “luxury secret” – dit is een beetje een donkere metallic beige kleur. Hier overheen heb ik een glitterlak gedaan van Wet ‘n Wild nr. E435G “Sparkled”.

Daarnaast de befaamde donkergroene kleur van Etos (nr. ? / naam ?) – deze heb je vaker voorbij zien komen. Het is de ultieme kerst(boom) kleur 🙂 Ik heb ‘m afgewerkt met zilvere glitter nr. 03 “Hello holo” van essence en gouden glitter van Orly, die je in het beautybox artikel van gisteren zag! Ik zie dit een beetje voor me als een kerstboom met zilveren en gouden ballen, hihi.

Als laatste een soort jasje van de kerstman? Rood van Essence “Fame fatale” heet hij geloof ik, in de afgelopen 5 min is de tekst van het label verdwenen. Ik verdenk de nagellak remover… Anyway, voor het witte heb ik weer de lak van Safari gebruikt. Je kunt natuurlijk ook alleen je tip wit maken, of een soort sneeuw randje creeren. Er is veel te doen met rood en wit! Zeker voor kerst.

Zoals bijvoorbeeld deze candy-cane look 🙂 Je ziet ze veel in kerstfilms, en ze zijn er ook voor in de boom te hangen enzo! Typisch christmas, zo’n candy-cane. Het is heel eenvoudig: witte basis, en gewoon met rood voorzichtig twee strepen trekken. Het is het mooist als alle strepen even breed zijn, zowel wit als rood. Ook leuk: probeer de rode strepen met een rode glitterlak voor extra feestelijk effect!

Dit is voorlopig mijn favoriet. De typische kerstkleuren: kerst(boom) groen van Etos en donkerrood “Bahama Mama” van Essie met daarover een gouden glitter top coat. Feestelijk, kerstig, en super simpel! Je kunt natuurlijk ook slechts één basis kleur gebruiken, of de gouden glitters met een heel andere kleur als paars, roze of misschien zwart combineren.

Een leuk look die ik ook tegenkwam, uit heb geprobeerd, en niet duidelijk genoeg op foto krijg is met dezelfde kleuren als bovenstaand (rood en groen). Om en om doe je elke vinger rood of groen (of alleen rood, of alleen groen, wat jij wilt). De gehele nagel maak je mat, door een matte topcoat te gebruiken (of als je een rode of groene matte lak hebt…) en dan enkel je tip glossy maken. Dit doe je ofwel door een glossy topcoat te gebruiken, ofwel door dezelfde kleur nogmaals over je tip te lakken. Geeft ook een leuk effect!

Veel plezier met je kerstnagels, en mooie creaties zijn altijd welkom op twitter via @Supermaxxx_  !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.