Loading...
Beauty

Cattier Paris beauty concentraat

Cattier Paris beautyconcentraat

Van Cattier Paris ontving ik de “Huile Botanique”, een beauty concentraat voor elk huidtype dat zorgt voor anti-aging en hydrateert. Het was me nog even uitzoeken hoe ik dit product precies moest gebruiken, en wat een beauty concentraat nou echt is. Maar, niets is leuker dan nieuwe producten van top tot teen onderzoeken! Cattier Paris heeft enkel natuurlijke producten, zo zijn de ingrediënten van dit beauty concentraat 100% van natuurlijke oorsprong en is bijna 60% afkomstig uit biologische landbouw.

Cattier Paris beautyconcentraat

Huile botanique betekent eigenlijk botanische olie, gemaakt op basis van planten dus. Omdat het concentraat echt een olie is, was ik een beetje huiverig het te gebruiken. Olie is niet mijn favoriete ding voor huid of haar, het schijnt bij mij vaak averechts te werken. Natuurlijk heb ik het wel gewoon geprobeerd, maar niet voor een blik te hebben geworpen op de ingrediënten lijst en de gebruiksaanwijzing.

In deze mooie glazen pomp flacon zitten voornamelijk olien uit plantenzaden. Daarnaast viel me ook op dat er parfum in zit. Over het algemeen geen probleem, maar ik weet dat er veel mensen zijn die daar slecht op reageren, althans, hun huid doet dat. Jammer, dus, voor een product dat voor alle huidtypen moet zijn en zo natuurlijk is! De geur, trouwens, vind ik zelf niet zo prettig. Er zit argan en katoen in dit beauty concentraat, en ik denk dat de geur van katoen mij niet ligt. Of kraam ik nu onzin uit, en kun je katoen helemaal niet ruiken? Dan is ’t namelijk wat anders.. 😉

Cattier Paris beautyconcentraat

Je kunt de olie rechtstreeks op je huid aanbrengen, of een paar druppels toevoegen aan je dagcreme. Nou ben ik (nog steeds) hard op weg om mijn huid weer mooi en egaal te krijgen en probeer ik juist zo min mogelijk te gebruiken aan cremes en dergelijken. Ik heb het beauty concentraat dus rechtstreeks op mijn huid aangebracht. Wat het moet doen zit ‘m voornamelijk in anti-aging, en dat kun je met een paar weken niet testen natuurlijk. Verder moet het hydrateren, maar je huid ook egaliseren door celvernieuwing en versteviging.

Ik heb nog een redelijk jonge huid, dus misschien ben ik niet de ideale testpersoon voor dit product. Mijn huid heeft namelijk niet zo zeer versteviging nodig. Celvernieuwing en hydratatie zijn altijd mooi meegenomen; celvernieuwing zorgt immers voor versteviging maar ook voor de elasticiteit van je huid. Zie het als een soort update van de kwaliteit van je huid. Dat wijs je niet zomaar af! Toch kan ik niet zien of dit verbetering bij mij teweeg heeft gebracht. Puur omdat mijn huid nog stevig en elastisch is. Qua hydratatie kan ik wat meer vertellen: de olie leek heel lang op mijn huid te blijven liggen, zo voelde het aan, ik vroeg mij af of het wel zou intrekken. Toen ik in de spiegel keek viel het reuze mee, mijn huid is niet zozeer vettig en glimmend (waar ik heel bang voor was) maar heeft eerder een glans, alsof ik goed highlighter heb aangebracht. Mijn huid voelt wel soepel en dat is wat hydratatie ook doet. Na het wassen van mijn gezicht ’s ochtends (waar ik een product voor gebruikt dat ervoor zorgt dat mijn huid vetvrij is), is het concentraat van Cattier Paris erg fijn, geen trekkerige of droge huid. Ik kan me ook voorstellen dat het fijn te gebruiken is door je dagcreme, ook voor vrouwen die al echt met anti-aging producten bezig zijn.

Ik weet niet of dit product een werking heeft op mijn onzuiverheden, maar misschien dat ik daarvoor verder in de roots moet treden om dat te verhelpen. I will keep you posted!

De Cattier Paris Huile Botanique kost €23,29 en is o.a. te koop bij de Online Drogist.

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.