Loading...
BeautyMyStyle

Beauty: Zao essence of nature matte lipstick nr. 463

Zao matte lipstick nr. 463

Waar ik een jaar, twee jaar terug eigenlijk nooit lipstick droeg, ben ik er nu verliefd op. Ik heb echt een soort lipstick verslaving ontwikkeld. Je zou denken dat je na 20 lipsticks toch wel alle kleuren hebt gehad, maar niets is minder waar. Lipsticks zijn er in honderden kleuren en types. Een type lipstick waar ik nog nauwelijks wat van heb: matte lipstick. Bij mij glanst bijna alles, dus het leek me leuk eens een matte lipstick, van zao essence of nature, te testen.

Zao matte lipstick nr. 463

Ik koos de kleur pink red (nummer 463). De lipsticks van zao essence of nature zijn te herkennen aan de bamboe huls, die duurzaam is! Zao is een natuurlijk merk dat natuurlijke ingrediënten gebruikt, waaronder biologische en fair-trade ingrediënten, en niet op dieren test. Ze hebben het dierproefvrij-certificaat van Leaping Bunny!

In de ingrediënten zie ik verschillende biologische oliën en bijenwas. Dit zijn ingrediënten die ervoor zorgen dat de lipstick niet droog aanvoelt en je lippen gehydrateerd blijven gedurende de dag.

Zao matte lipstick nr. 463 swatches

Hierboven zie je de zao matte lipstick op mijn lippen. De eerste afbeelding is zonder lipstick, de tweede met en de derde is in feller licht zodat je de kleur nog wat beter ziet.

Wat me meteen opviel is dat de lipstick ontzettend smooth is! Hij glijdt over je lippen terwijl hij goed veel kleur afgeeft. Het voelt een beetje als een lippenbalsem, maar dan met erg veel kleurpigment! Wat daarbij ook meteen opvalt is dat de lipstick niet mat overkomt, en dat is jammer. Na een uurtje gedragen te hebben merk ik wel dat het glanzende wegtrekt en de lipstick matter wordt, maar dat was niet waar ik op had gehoopt. Minpuntje dus!

Verder zit de lipstick vol met pluspunten: hij brengt makkelijk aan, heeft goed veel pigment, droogt mijn lippen niet uit en blijft ook nog redelijk lang goed zitten voor een natuurlijke lipstick. Na een uurtje of 3-4 werk ik ‘m een beetje bij en dan kan ik er weer tegen aan.

Wil je een natuurlijke lipstick? Dan ga je voor zao essence of nature. Wil je een matte lipstick? Dan ga je niet voor deze lipstick. Hij is te bestellen bij World of Eden voor €18,40 (yes, beetje prijzig voor een niet-matte lipstick 🙁 )

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.