Loading...
Beauty

Beauty: Teeez oogschaduw mono’s

Teeez oogschaduw mono

Van een vriendin kreeg ik niet zo lang geleden deze teeez oogschaduw mono’s (of island palettes zoals teeez ze zelf noemt). Ik heb vier verschillende uiteenlopende kleuren gekregen en laat ze vandaag allemaal even zien. Van links naar rechts zijn het: “beautiful day”, “paradise bird”, “must have” en “take a dive”. Eerder schreef ik al eens over een glitter eyeliner/mascara van teeez. Benieuwd hoe deze oogschaduws het doen?

Teeez oogschaduw mono

De kleuren “beautiful day” en “paradise bird” zijn behoorlijk standaard kleuren. Hier kun je een makkelijke casual look mee maken.

De namen van de oogschaduws vind ik niet bij de kleuren passen. Bij beautiful day denk ik meer aan een blauwe kleur (strak blauwe lucht bijvoorbeeld) of een andere vrolijke kleur. Deze kleur is heel licht beige en ik denk dat hij het beste te gebruiken is als highlighter of basis voor een andere kleur.

Paradise bird” lijkt qua kleur nog minder op het beeld dat ik van die naam heb. Paradise bird dat moet toch vol met kleur zitten? Mooie felle kleuren zoals groen geel en oranje! Nope. Dit is een bruine kleur oogschaduw die op de foto nog iets donkerder overkomt dan hij echt is. Zelf gebruik ik vaker wat lichtere kleuren oogschaduw omdat ik al erg hou van donker oogpotlood. Maar ik denk in combinatie met de lichte oogschaudwbeautiful day” dat hier wel een mooie ooglook uit kan komen!

Teeez oogschaduw mono

Must have” en “take a dive” zijn geheel andere kleuren dan de oogschaduw mono’s die ik hierboven liet zien. Eigenlijk zou ik deze eerder typeren met de namen paradise bird en beautiful day! Anyway. Links, “must have”, is een mosgroene kleur. Een kleur die naar mijn mening bij elke oogkleur mooi staat (denk aan de combi met bruine ogen of juist met grijsblauwe ogen!).

Rechts, “take a dive” is wel echt een zwembad kleurtje. Fel blauw en daarmee rijp voor de zomer! Als je van opvallende ooglooks houdt kun je met deze kleur alle kanten op. Ik heb blauwe ogen en vind subtiel blauwe oogschaduw daarbij best okay! Niet te veel, denk ik, too much blue = uncool. Of zo. Maar ook take a dive is goed te combineren met de licht beige “beautiful day”.

Teeez oogschaduw mono

Voor de totaal beleving heb ik swatches gefotografeerd. Geen look, I’m sorry, daar ben ik nog niet zo van! Maar hier kun je wel vast zien hoe de kleuren over komen. Je ziet dat blauw, groen en bruin prima gepigmenteerd zijn. De beige kleur is erg licht en daarom dacht ik al dat hij goed zou zijn als highlighter of basis. Ze glanzen allemaal wel mooi; geen overdadige glitter maar ook niet compleet mat.

Ik vind de kleuren erg divers en ook leuk met elkaar te combineren. Groen en bruin kunnen bijvoorbeeld ook samen! Deze ga ik zeker vaker gebruiken. Teeez cosmetics kun je online bestellen bij Nelly.com, daar kosten de oogschaduw mono’s €15,95 per stuk.

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.