Loading...
BeautyMyStyle

Beauty: Piggy Paint nail polish remover

Piggy Paint nail polish remover

Het is weer eens zover! Ik heb een merk gevonden dat ik voor de volle 100% nog niet kende én het schijnt natuurlijk te zijn. Ik heb het over Piggy Paint, een merk dat ik spotte bij de webshop World of Eden. Piggy Paint heeft nagellak, en daar hoort natuurlijk een goede remover bij. Om te zien of deze remover ook goed op ‘gewone’ nagellak werkt, testte ik ‘m voor MyStyle.

Piggy Paint nail polish remover

Piggy Paint is een merk dat eigenlijk bedoeld is voor kleine kinderen. Er wordt gepromoot met ‘low odor‘ (dus (bijna)geen sterke geur), ‘no acetone‘ (geen aceton) en ‘eco friendly‘ (spreekt voor zich ;-)). Ook lees ik online ‘biodegradable’, dus bio afbreekbaar. Ik weet niet of dat geld voor het product en/of de verpakking, maar dat zou extra mooi meegenomen zijn!

De ingredienten van deze Piggy Paint nail polish remover zijn: alcohol, aloe vera, vitamine E en bitrex. Bitrex is de meest bittere, synthetische, geurloze stof die er bekend is en wordt voornamelijk gebruikt voor schoonmaakmiddelen en dergelijken zodat kinderen het niet consumeren.

De Piggy Paint nail polish remover bevat verder geen stoffen die schadelijk zijn voor mens of natuur.

Piggy Paint nail polish remover

Op het flesje (dat ik er overigens erg leuk uit vind zien) staat dat het gebruik van de remover erg makkelijk is. Doe wat van de remover op een watje, druk aan op je nagel en laat het 30 seconden ‘soaken‘ (oftewel, zorg dat de nagel gedurende 30 seconden in/onder de remover zit). Veeg af, en weg is je nagellak.

Ik heb het getest op een roze nagellak die met twee lagen gelakt is. Dit is nagellak die niet natuurlijk is en dus vergelijkbaar met andere bekende merken nagellak.

Piggy Paint nail polish remover

Ik deed wat er op de verpakking stond, en was verbaasd door het resultaat! Nou moet ik zeggen dat een roze nagellak meestal makkelijk te verwijderen is, maar dit ging in één keer! Ik drukte het watje met Piggy Paint nail polish gedurende 30 seconden tegen mijn nagel aan en ‘sleepte’ het daarna van mijn nagel af. Mijn nagel is helemaal schoon!

Het fijne aan de remover is dat er inderdaad nauwelijks geur aan zit. Je wordt niet eens high als je er met je neus boven hangt, en zelfs de katten rennen er niet voor weg! Daarnaast moet ik er maar vanuit gaan dat er inderdaad aloë vera en vitamine E in zit. De nagellak remover zorgt niet voor een droge of geïrriteerde huid rondom de nagel, dus dat is ook erg fijn. Ik kan me goed voorstellen dat dit een prima product is voor kinderen. Neemt natuurlijk niet weg dat we er als volwassenen ook veel plezier van kunnen hebben!

Ik ga voortaan de nagellak remover van Piggy Paint gebruiken en er is zelfs een kans dat ik ‘m opnieuw koop. De Piggy Paint nail polish remover is te koop bij World of Eden en kost daar €9,95 (120ml)

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.