Loading...
Beauty

Beauty: Nieuwe Hema nagellak swatches

Ik kon het weer eens niet weerstaan, de nagellak van Hema. Ik zag prachtige pastel kleurtjes voorbij komen dus o.a. deze roze en gele heb ik mee genomen. Ik was precies op zoek naar deze roze kleur. Ik heb natuurlijk al veel roze lak, maar zo’n mooie lichtroze had ik niet (meer), score! Geel is totaal niet mijn kleur, en ik had laatst een gele lak op die me toch niet beviel… daarentegen; pastel is alles! Pastelgeel vind ik dus ook echt wel mooi, dus die ging ook mee! Ik heb ze geswatched, lees dus verder om te zien hoe de lakjes er uit zien maar ook hoe de kwaliteit van deze Hema nagellak is.

Als eerste de pastel gele, wauwie! Als dit niet fashion-verantwoord is… Ik heb de lak hier met twee lagen aangebracht. Als je heeeeel goed kijkt komen de lijnen van mijn nagel nog een beetje door, maar in principe is twee lagen prima. Ik heb hier geen base coat gebruikt, maar dat is wel aan te raden. Als je een (creme)witte basecoat gebruikt dekt deze lak nog beter vermoed ik!

De lak zelf is behoorlijk dun. Aan de ene kant is dat super fijn, hij verspreidt namelijk snel over de gehele nagel. Aan de andere kant loopt hij iets uit, als er bijvoorbeeld een te dikke druppel lak aan de zijkant zit. De lak gaat dan echt in de randen zitten, en dat is minder mooi. De lak droogt niet super snel, maar voor mijn gevoel toch sneller dan gemiddeld, dus ook dat is een pluspunt. De kleur is precies zoals ik verwachtte, helemaal mooi!

Dan de roze lak, instant love! Ook deze kleur is precies zoals hij moet zijn, dus dit wordt echt een nieuwe favoriet! Hij doet me denken aan een aardbeien milkshake, of zo! Hier is hij met twee lagen gelakt, maar een derde zou ‘m ook goed doen. Dat is natuurlijk wat minder, want hoe meer lagen, hoe langer het duurt en hoe sneller het beschadigt. Ik denk dat ook bij deze lak een (creme)witte topcoat erg goed zou werken, en dan is twee lagen ook zat.

Deze roze lak lakt het zelfde als de pastel gele. En natuurlijk is het kwastje ook het zelfde. Ik heb alleen wel het idee dat deze lak iets sneller droogt dan de gele. Over het ‘long lasting’ karakter ben ik nog niet helemaal uit. Ik lakte ‘s middags, en ‘s avonds was er al een groot gedeelte van mijn duim nagel gechipt. Dat kan ook liggen aan de beschadigingen aan die nagel, of het feit dat ik met mijn handen veel bezig ben geweest (dopjes losdraaien, stickers lostrekken etc.) De andere nagels zien er nog prima uit!

De long lasting nailpolishes van Hema gaan echt op mijn favorieten lijst. Ze halen het nog niet bij mijn all-time favorite Essie, maar voor de prijs komen ze een heel eind in de buurt! Over de kleuren ben ik super tevreden, ze zijn perfect voor de lente/zomer; vrolijk, girly en fashionable! 😉

Als ik iets mocht verbeteren aan de lakjes dan zou ik de kwastjes iets breder maken en de lak iets (maar dan ook echt heel iets) dikker. Dikke lak is niet fijn, maar super dun kan ook lastig zijn, vandaar. De nagellak droogt snel genoeg en dekt met een beetje hulp ook echt prima. Ik heb ook een pastel blauwe lak gekocht, van Hema, die swatch ik binnenkort ook en dan zal ik de resultaten vergelijken. Ik ben tevreden.

Wat is jouw favoriete merk nagellak, en wat vind je van deze kleuren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.