Loading...
Beauty

Beauty: Nagelverzorging routine

Nagelverzorging routine

Als er een beauty-klusje is dat ik met veel liefde doe, dan is het mijn nagels verzorgen. Helaas, met drukte, kom ik daar soms niet aan toe en dan kunnen mijn nagels er nog wel eens slecht aan toe zijn. Denk bijvoorbeeld aan verkleuring, té lange nagels, die dan inscheuren of rafelen. Het was hoogtijd om hier wat aan te doen en ik besloot dus mijn nagelverzorging routine voor jullie vast te leggen. Op de foto hierboven zie je de producten die ik normaal gebruik.

Nagelverzorging routine

Als er nog nagellak op mijn nagels zit, begin ik natuurlijk met deze te verwijderen. Vervolgens dring ik mijn nagelriemen terug, want die groeien als kool! Daar kun je een bokkenpootje voor gebruiken, ik dring ze gewoon terug met mijn duimnagel van de andere hand.

Nagelverzorging routine

Mijn nagels zien er nog best “okay” uit, maar voor mijn gevoel zijn ze veel te lang! Ook is de nagel van mijn ringvinger ietwat gelig geworden, wat op de foto niet heel goed te zien is. Ik besloot ze een stukje korter te maken.

Nagelverzorging routine

Veel mensen gebruiken graag een vijl voor hun nagels. Maar dat is niet echt mijn ding. Soms als er een klein kartel randje aan mijn nagel zit wil ik dat nog wel eens recht vijlen. Maar gewoonlijk gebruik ik het liefst gewoon een nagel knipper. Zo maak ik ze ook makkelijk rond. Rechte nagels vind ik ook wel eens mooi, maar bij mijzelf lukt dat nooit mooi genoeg 😉

Nagelverzorging routine

Om mijn nagels sterk te houden / maken, gebruik ik van Trind de nail balsam. Dit is een product dat je als nagellak aanbrengt op je nagels, maar dat al gauw intrekt. Het is voornamelijk goed voor de hydratatie zodat je nagels lekker kunnen blijven groeien, en ook steviger worden.

Nagelverzorging routine

De welbekende Lemony Flutter van Lush ontbreekt nooit aan mijn nagel routine! Deze gebruik ik om mijn nagelriemen zachter te maken evenals de huid rondom mijn nagels. Ik heb al gauw last van een droge huid en losse velletjes daar. Lemony Flutter gaat dat ontzettend goed tegen!

Nagelverzorging routine

Lemony Flutter geeft altijd een beetje het gevoel alsof ik mijn vingers ingeolied heb, de huid glanst lekker! Overige Lemony Flutter gebruik ik altijd om mijn handen nog een beetje in te smeren. Maar vervolgens veeg ik wel altijd mijn handpalmen af zodat die niet te glad zijn voor de verdere routine…

Nagelverzorging routine

Het mooi maken van de nagels kan beginnen! Ik breng als eerste een laagje basecoat aan. Ik heb van Kiko de 3-in-1 lak. Deze dient als base- en topcoat en is ook sneldrogend. Voor als je geen zin hebt in een kleurtje, is een lak als deze ook fijn om alleen aan te brengen. Mooie glanzende nagels gegarandeerd!

Nagelverzorging routine

En ook van Kiko: een mooi kleurtje! Ik koos voor iets lekker zomers, een beetje een knalkleur. In het echt is hij misschien nog net iets meer neon. Van deze kleur breng ik twee lagen aan, wat met de meeste nagellak het mooiste resultaat geeft. Ik probeer de lak altijd zo ver mogelijk naar mijn nagelriemen aan te brengen, maar niet er tegenaan (daarom dring je ze ook terug). Zo blijft de nagellak mooi recht op je nagel zitten.

Nagelverzorging routine

Vervolgens breng ik nog een laagje topcoat aan, in de hoop dat mijn nagellak dan lekker lang mooi blijft zitten! Zo glanst hij ook meer (een matte topcoat is ook mooi!) en ik ben good to go!

Op deze manier verzorg ik mijn nagels goed door ze te hydrateren en steviger te maken, zo kunnen ze mooi bijgroeien en hoef ik er niet vaak veel werk in te steken. Als ik dit zo eens in de twee weken doe blijven ze mooi!

Heb jij nog aanvullende tips voor een goede nagelverzorging?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.