Loading...
Beauty

Beauty: Mario Badescu Seaweed Night Cream

Mario Badescu Seaweed Night Cream

Een nachtcrème! Had ik al eens verteld dat ik die helemaal nooit gebruik? Ik reinig mijn gezicht voor het slapen gaan; make-up verwijderen, wassen met een cleanser, na behandelen met micellair water of een lotion… Maar nachtcrème, nee. Nooit echt aan gedacht ook, tot dat ik deze van Mario Badescu binnen kreeg. Ik moet zeggen dat ondanks mijn zorgvuldige avondritueel ik toch vaak wakker wordt met een ietwat ‘too much oil’ T-zone. Voorhoofd en neus dus. Misschien dat een nachtcrème dat verhelpt? Ik moet toch iets verzinnen! Hij ging dus in de test, deze Seaweed Night Cream van Mario Badescu.

Mario Badescu Seaweed Night Cream

Ik had een nachtcrème niet per se nodig, dus ik moest nog even bedenken wat ik wilde dat hij zou doen. Want hoe test je anders of het product goed (genoeg) is? Een olie-vrij, zacht huidje elke ochtend; dat wilde ik.

Het potje bevat een olie- en vetvrije crème die mede door zeewier en collageen je huid hydrateert en verzacht. Althans, dat is de bedoeling. De crème is lichtgroen en ruikt behoorlijk lekker! Deels neutraal, deels heel subtiel kruidig; ik denk dat dit de zeewier is. Okay, deze crème moet absoluut werken als je snel last hebt van een droog huidje en dat is bij mij (mede door mijn Satin Sleepers) niet het geval. Moet ik hier wel aan beginnen dan?

Mario Badescu Seaweed Night Cream

Wel ja, kwaad zal het toch niet kunnen? Ik bedoel, de crème ziet er fijn uit, hij voelt zacht en subtiel aan en ruikt nog lekker ook. Na aanbrengen ruik ik hier niets meer van overigens, toch een beetje vreemd…

Wat nog meer vreemd is, en eigenlijk heel naar, is dat na een half uurtje/uurtje mijn huid erg begint te jeuken! Vooral langs mijn kaaklijn, waar ik wat onzuiverheden heb. Dit zorgt er voor dat ik alleen maar wil krabben en zo maak ik mijn onzuiverheden erger. Ik heb de crème heel koppig een paar dagen gebruikt (misschien was het 1 dag bad luck?), maar de jeuk blijft aanhouden. Mijn huid voelt weliswaar wat zachter aan in de ochtend, maar is niet minder olie-ig.

Dit is niet de crème voor mij en ik heb besloten ook geen nachtcrèmes meer te gebruiken totdat ik er een vind die écht goed werk bij mij zou kunnen verzetten. Hebben jullie ervaring met (deze) nachtcreme van Mario Badescu? Wat was je ervaring? Ik ben ontevreden, want mijn huid kreeg niet veel meer dan een onprettig gevoel!

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.