Loading...
Beauty

Beauty: La Roche Posay Effaclar Mat

La Roche Posay Effaclar Mat

Yet another Paris product! Je zag ‘m al voor bij komen in de Parijs-shoplog, en hier is hij dan! Mijn first ever La Roche Posay product. Hoe ik dit product precies moet noemen, weet ik nog steeds niet. Wat ik wél weet is dat het een crème is die je huid matteert en je poriën verkleint. Je snapt nu meteen waarom ik het gekocht heb, want wie wil dat nou niet?! Ik heb geen achterlijk zichtbare poriën en ook geen extreem glimmende huid, maar hey; dit product heeft me mooi de zomer door gered!

La Roche Posay Effaclar Mat

Het wordt niet specifiek een dag- of nacht crème genoemd, maar zo gebruik je het wel. Elke ochtend en avond aanbrengen op gezicht en hals. Wat ook niet mis is, is dat deze crème perfect als make-up basis gebruikt kan worden door het matterende effect.

Op de verpakking staat: “Glimmen en vergrootte poriën hebben dezelfde oorzaak: overtollig sebum. Effaclar Mat bevat Sebulyse dat de sebum productie aan de bron neutraliseert om de huid te matteren en de poriën te verkleinen”.  Klinkt me prima, want dit zorgt voor een egale huid.

Vooral in de zomer had ik hier veel aan omdat je door het transpireren snel glimt en je huid vetter wordt door gebruik van zonnebrand creme bijvoorbeeld. Elke ochtend bracht ik de crème aan en de hele dag was mijn gezicht gematteerd, heerlijk!

La Roche Posay Effaclar Mat

De creme is aardig vloeibaar en daardoor heb je niet veel nodig om je hele gezicht ermee te kunnen doen. Het dotje dat je hierboven ziet is genoeg voor gezicht en hals! Dat echt mijn poriën kleiner lijken kan ik zo niet zeggen, last heb ik er in ieder geval niet van! Dat mijn huid matter wordt is zeker waar. De crème voelt lekker zacht aan op mijn huid en daardoor wordt mijn huid ook zachter. Ik ben er gek op!

Misschien is de crème minder bruikbaar met het koudere weer, dan krijg je natuurlijk sneller een drogere huid. Maar een aanrader blijft het; je kunt het ook als basis voor je make-up gebruiken. Of, zoals ik, in je tas bewaren voor glimmende noodgevallen!

Ik raad de Effaclar Mat van La Roche Posay aan omdat het perfect werkt. Wat een mooie eerste indruk van dit merk! *Ik wil meer* — Deze Effaclar Mat zit in een tube van 40ml en kostte mij €11,89. Google er even op en je vind genoeg Nederlandse webshops waar het ook te koop is!

Wat is jouw favoriete La Roche Posay product?

Follow on Bloglovin

One comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.