Loading...
BeautyMyStyle

Beauty: Kure Bazaar nagellak

Kure Bazaar catwalk swatch

Duurzaamheid zit in een klein hoekje, of flesje, in dit geval. Soms ken ik merken al dagen, weken, maanden zonder te weten hoe natuurlijk ze eigenlijk zijn. Dat gebeurde ook bij Kure Bazaar. Een prachtig merk met nog prachtigere nagellak, en wat blijkt? De ingrediënten zijn voor 85% natuurlijk; daar kunnen we wat mee, bij MyStyle. Want producten die zo dagelijks zijn en voor zo’n percentage natuurlijk, die noemen we graag duurzaam. Deze neem ik onder de loep! Deze nagellak van Kure Bazaar die ik uiteraard ook voor je swatch heet Catwalk. De kleur is niet alleen perfect voor op de catwalk, ook tijdens oud & nieuw!

Kure Bazaar catwalk

Surprise surprise. Waar ik dacht dat dit potje hartstikke modern was met haar vierkante dop, bleek dit slechts een cover-up te zijn. Mooie looks, maar ook praktisch, want er zit een ronde dop (met kwastje) onder. Een ronde dop zorgt vaak voor wat meer grip, en zo dus ook bij deze Kure Bazaar nagellak.

Het is een paarse kleur die ik bijna metallic zou willen noemen. Hij is erg donker, maar verliest niets van de essentie ‘paars’. Voor overdag is hij misschien te heftig, of hij moet perfect bij je outfit passen. Maar persoonlijk vind ik dit een super kleur voor naar een feestje, chic diner of natuurlijk oud en nieuw. Het feestje kan dus ook gewoon op je nagels plaatsvinden 😉

imaKure Bazaar catwalk swatchge

Kure Bazaar catwalk swatch

Voordeel van een donkere kleur: die vervaagt niet snel, dus blijf je lang goed zien. Nadeel: vlekken. Als deze nagellak iets uitloopt en je ‘m wegveegt, blijf je vegen of vlekken zien en dat vind ik ontzettend jammer! Daar heb je niet bij elke donkere lak last van, maar wel bij deze. Hij is erg vloeibaar en zo gewoon iets lastiger te lakken. Ik moet zeggen dat het redelijk (lees: te) lang duurde voor ik de juiste dosis op mijn kwastje had waar ik netjes 1 nagel mee kon lakken. Of het was te weinig waardoor ik strepen kreeg, of het was teveel waardoor het uitliep.

De kleur is verder prachtig en zit er op mijn nagels net zo mooi uit als in het potje. De houdbaarheid daarentegen al weer iets minder; hij heeft een goede basecoat nodig wil hij 3 á 4 dagen echt mooi blijven.

De nagellak van Kure Bazaar is voor minstens 85% natuurlijk door o.a. ingrediënten als houtpulp, aardappelen en katoen! Gekke ingrediënten misschien, maar als dat een natuurlijke nagellak tot stand brengt, maak je mij gelukkig. Dit betekent overigens niet dat de ingrediënten ook duurzaam verkregen zijn (zoals bijvoorbeeld uit biologische landbouw). Naast de natuurlijke ingrediënten die de nagellak wél bevat, zijn er ook ingrediënten die de nagellak niet bevat wat het een nog beter MyStyle product maakt. Er zitten namelijk geen agressieve stoffen in zoals bijvoorbeeld tolueen of formaldehyde. Meer informatie over deze ingrediënten lees in mijn review van Nailgirls London.

De kwaliteit van de nagellak, met name de houdbaarheid mag van mij nog wel iets beter wil ik dit een super goede nagellak vinden. Voor 1-dags gebruik (ja, oud en nieuw) is deze lak perfect en deze kleur dus ook zeker.

Ik kocht de Kure Bazaar nagellak bij Bijenkorf online (“Catwalk” is nu in de aanbieding) voor €11,72 — De nagellak van Kure Bazaar is ook te koop bij een van mijn favoriete beautywebshops: The MakeUp Spot.

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.