Loading...
Beauty

Beauty: H&M matte lipsticks “Dita” “Landinski” “Christie”

H&M matte lipsticks

Wanneer het op lipsticks aan komt ben ik een échte fan de laatst tijd. Lipstick kan een gezicht maken of breken! Bij H&M vond ik matte lipsticks. Matte lipsticks zijn, uiteraard, niet glanzend, en geven daarmee weer een heel ander effect. Ik heb drie opvallende kleuren mee genomen; rood (“Dita”), paars (“Landinski”) en fuchsia (“Christie”). Ik heb ze alle drie getest en geswatcht!

H&M matte lipsticks

Aan de lipsticks zelf kun je eigenlijk al zien dat ze mat zijn. De zijkant glanst misschien een beetje, maar het gedeelte waarmee je aanbrengt is mat. Ze zitten in een zilveren huls met een witte dop. De onderkant van de lipsticks zijn doorzichtig waardoor je de kleur kunt zien.

H&M matte lipsticks swatches

Zoals je kunt zien hebben de lipsticks ontzettend veel pigment! Het zijn erg goede knalkleuren. Ik ben sowieso al dol op een goed rode lipstick, en fuchsia is voor de wilde momenten ook zeker geschikt. Paars koos ik om eens wat anders te proberen. Maar zo paars als dit er uit ziet, schrikt misschien toch een beetje af…

H&M matte lipsticks Dita swatch

Hierboven zie je de matte H&M lipstick in rood “Dita”. Op deze lipstick heb ik niets aan te merken! De kleur pakt goed op mijn lippen, en ziet er mat uit. Hij voelt wel een beetje droog aan op mijn lippen, maar dat ben ik gewend van matte lipsticks. Fijn aan deze lipstick is dat hij pas na een paar seconden echt mat wordt, en pas vanaf dan ook écht goed blijft zitten. Schiet je dus een beetje langs je liprand, dan heb je nog even de tijd om dat te corrigeren.

H&M matte lipsticks Landinski swatch

Deze paarse lipstickLandinski” is erg heftig! Ik vind het een prachtige kleur, maar hij is absoluut niet voor mij geschikt. Ik krijg er een ontzettende gothic look van. Had deze lipstick een rode ondertoon gehad, was het een ander verhaal geweest. Nope, paar is bij deze écht paars! Het aanbrengen van deze matte lipstick gaat ook gepaard met wat obstakels; omdat de kleur zo afwijkt van mijn eigen lipkleur zie je het meteen als ik een beetje over de rand zit. Egaal aanbrengen is ook een probleem; hij geeft erg af en zo zie je snel een overloop. Ik ben geen fan! Maar het was leuk eens te proberen

H&M matte lipsticks Christie swatch

Last but not least; de fuchsia matte lipstickChristie”. Deze is instant favoriet! Erg veel pigment, dus echt knallend roze lippen. Ik vind ‘m echt heel mooi mat. Wat jammer is, is dat deze een beetje korrelig aanbrengt, maar dat kan ook aan dit exemplaar liggen (fabrieksfout?!). Hij brengt verder makkelijk egaal (qua kleur)aan en droogt snel tot een matte lipstick. Hij voelt wel ontzettend droog aan op mijn lippen, maar hij blijft wel erg lang goed zitten. Dit wordt mijn zomerse festival go-to lipstick. Ik ben verliefd.

De matte lipsticks van H&M blijven lang goed zitten. Als ze eenmaal gedroogd zijn worden ze mat en gaan ze voorlopig nergens meer heen. Het pigment is erg sterk waardoor je met één laag je lippen al in een mooi kleurtje hebt zitten. Naast de drie kleuren die ik heb laten zien is er ook nog een nude kleur (die mij waarschijnlijk ook écht niet zou staan). Ze zijn in verschillende H&M filialen en online te koop voor €4,99 (4,5g) — Prima prijsje!

Waar ga jij liever voor; een glanzende of matte lipstick? 

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.