Loading...
BeautyMyStyle

Beauty: gezichtsscrub van Forest People

Forest People gezichtsscrub

Voor MyStyle ben ik altijd op zoek naar (ver)nieuwe(nde) duurzame beauty merken. Zoals ik ook gisteren al zei is het soms lastig producten te vinden waar je nog geen variant van- of ervaring mee hebt. Ik kwam het merk Forest People tegen en dat klonk me niet alleen leuk in de oren, het ziet er ook leuk uit! En als ik ergens van hou… Is het een leuk uitziend beautyproduct in mijn badkamer. Ik koos voor de gezichtsscrub die geleverd wordt in dit potje.

Forest People gezichtsscrub

Het potje bevat 30ml en was in realiteit de eerste teleurstelling al meteen; het is nóg kleiner dan ik gedacht had, en dat voor de prijs van €22,00 zette me toch aan het denken. Deze gezichtsscrub móét dan haast wel fijn spul zijn!

Oke, oke ik ben geen fan van vingers in potjes, dat weten we nu wel. Zal ik het hygiene-stukje maar over slaan dan? Afijn. De gezichtsscrub zit in een potje en met je vingers (of een spateltje!!) kun je er zo een kleine hoeveelheid uithalen en op je gezicht aanbrengen. Het is belangrijk dat je niet teveel gebruikt, maar dat leg ik zo uit. 30ml is dus weinig maar hier kun je wel een aantal keer mee doen. In de scrub zitten olien van verschillende vruchten en noten en zo, maar de geur is écht niet aangenaam, als je het mij vraagt. Het ruikt een beetje over datum, en da’s niet lekker op je gezicht kan ik je vertellen!

En nu komt het ergste gedeelte; waarom ik zei dat je niet teveel moet gebruiken. De scrub is ontzettend plakkerig en ik wil het bijna hardnekkig noemen. Even afspoelen met wat water zit er niet bij. Warm water, en lots of it! En een washandje, en schrobben. Anders blijven de kleine scrubdeeltjes plakken. Volg je het nog? Deze scrub laat gewoon niet los van je gezicht. Ik kreeg er zelf een paniekaanval van, ik voelde me claustrofobisch in mijn eigen gezicht, ik wilde eruit! Weg met dat spul, weg!

Natuurlijk moet ik een product testen dus heb ik het een tweede keer gebruikt. Een heel subtiel laagje, en niet te lang laten zitten. Zelfde verhaal, zelfde faal. Ik moet dit niet! De scrub is ook te gebruiken als masker, maar daar begin ik echt niet aan…

Mijn huid voelt achteraf niet droog aan, wel zacht, maar verder geen bijzondere werking. Eigenlijk gewoon alsof ik mijn gezicht gewassen heb en dat doe ik dan toch liever met een beetje water en lotion of zo.

Forest People gezichtsscrub

Zullen we nog maar snel even kijken naar het duurzame plaatje? Ik wil deze scrub namelijk zo snel mogelijk vergeten. Het product is fair trade (gelijkwaardige handel) en 100% biologisch. De ingrediënten die we hier dus boven zien staan zijn allemaal met respect voor de natuur verkregen. We hebben hier: sesamolie, kokos(melk)olie, macadamia olie, shea boter, cera alba (gebleekte bijenwas, vandaar dat het zo plakkerig is), iets van een grapefruit olie en deeltjes van de kern van abrikoos (meen ik). Lekker natuurlijk dus zeker, maar niets speciaals als je het mij vraagt; voor de geur doet het niets en voor de stickyness ook niet!

Ik vind de scrub zwaar tegenvallen. Het is geen bijzonder product en het geeft geen fijn gevoel bij gebruik. De prijs vind ik ook veel te hogen liggen voor de kwaliteit, maar daar kunnen meningen ook over verschillen natuurlijk.

De Forest People gezichtsscrub is onder andere te koop bij Biotylab voor €22,00 (30ml)

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.