Loading...
Beauty

Beauty: Essie swatches (Avenue Maintain & Beach Bum Blu)

I’m blue da ba dee da ba da! Een tijdje terug kocht ik wat nieuwe Essie lakjes, de eerste twee swatches kun je hier bekijken. Vandaag zijn ‘Avenue Maintain’ en ‘Beach Bum Blu’ aan de beurt. Het zijn beiden blauwe lakken (ik vind het leuk om swatches te doen van producten met dezelfde kleur…) maar toch onwijs verschillend! Avenue Maintain, die uit de nieuwe collectie komt, heeft een creamy blauwe kleur en Beach Bum Blu heeft een heftige shimmer! Meer zien?

Beach Bum Blu dekt voor een groot deel al met één laagje. Voor het ‘full effect’ heb ik toch een tweede laagje gelakt, toch net iets mooier! De kleur is erg intens en zal dan ook best opvallen wanneer je deze ‘in het openbaar’ draagt. Ik vind dit een ultieme aanvulling voor een neutrale outfit als all white (in de zomer dan) of all black. En dan een heels of sneakers in dezelfde kleur bijvoorbeeld!

Hier zie je mijn nagels van dichtbij. Ik ben erg tevreden over de lak want hij ziet er precies zo uit als ik verwacht had. Het potje stelt ook niet teleur – soms lijkt een lak in het potje erg fel, en valt het tegen. Deze lak schiet niks te kort. Hij is volgepropt met shimmers en dat geeft een ultiem effect. Een WOW effect om precies te zijn. Het voordeel van shimmers is dat ze lekker glitteren, maar prima ook te verwijderen zijn. Glitter nagellak heeft echte glitter stukjes erin zitten, en die zijn rottig te verwijderen! Zoals elke Essie lak die ik tot nu toe gehad hebt droogt hij erg snel en blijft hij prima een paar daagjes zitten.

Hier de creamy blauwe lak Avenue Maintain. Hiervan maar één foto want hij dekt volledig met maar één laagje! De lak lijkt misschien iets dik te zijn, maar hij is net als andere Essie lakjes niet te dik en niet te dun waardoor hij makkelijk over je nagel te verspreiden is en ook egaal opdroogt. Geen strepen! De kleur is wel obvious (als in: niet subtiel) maar ook niet zo knallend als Beach Bum Blu.

Hier weer de dichtbij foto. Over dit lakje ben ik net zo tevreden als de ander; hij ziet er precies uit zoals het potje, lakt makkelijk, droogt snel en blijft echt prima zitten! Ik stootte mijn nagel toen ik net gelakt had (*OH NO NOT AGAIN*) maar de schade bleef super beperkt omdat de lak al bijna helemaal droog was.

Het voordeel van het snel drogen van de Essie lakjes, is dat wanneer je een tweede laag moet aanbrengen, je niet zo lang hoeft te wachten. Ik heb wel eens met lakjes dat ik een tweede laag wil aanbrengen en de eerste laag dan deels mee trek omdat hij nog niet helemaal droog was. Wat je dan krijgt is hele vreemde (lees: niet mooie) motieven op je nagels, oftewel: opnieuw beginnen. Essie is echt mijn favoriete nagellak! Misschien niet in de klasse ‘budget’ maar betaalbaar toch wel enigszins. De lakjes zijn rond de €10,00 en Bol.com heeft soms aanbiedingen dat je 3 lakjes voor €20,00 kunt bestellen!

Wat is jouw favoriete (Essie) lakje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.