Loading...
Beauty

Beauty: Essence my skin soft cleansing gel

Essence my skin soft cleansing gel

Een tijdje terug ontving ik van essence verschillende essence my skin producten om te testen. Een van die producten is deze soft cleansing gel. Gezichtsverzorging (met name dagcremes bijvoorbeeld) kan ik niet tegelijkertijd testen. Een cleansing gel wel! En mooi aan dit verhaal is: cleansing gel kun je áltijd wel gebruiken. We weten allemaal dat essence op en top budget merk is. Met die instelling ben ik de soft cleansing gel gaan testen; net zo fijn als een luxe merk? Of betekent budget in dit geval toch té goedkoop? De cleansing gel is simpelweg bedoeld voor het reinigen van de huid en het verwijdert make-up.

Essence my skin soft cleansing gel

De essence my skin lijn heeft meerdere huidverzorgingsproducten en ook voor verschillende typen huid andere producten. De soft cleansing gel is voor de ‘normale huid’ – oftewel een huid die niet extreem vet of juist droog is. Of waar andere dingen mee aan de hand zijn; zoals acne bijvoorbeeld. Een ander product dat ik ontvangen heb is de mattifying cleansing gel, voor de gecombineerde huid (met lychee en druiven extract). Daarover lees je binnenkort meer!

Essence my skin soft cleansing gel

De soft cleansing gel van essence my skin bevat onder andere limoen en komkommer. Twee ingredienten die ik zelf erg lekker vind; verfrissend en verkoelend. En nog hydraterend ook! Deze cleansing gel is als een echte gel te typeren; best dik, maar verspreid prima. De geur is niet erg overheersend, maar best okay – luchtig en fris. Geen specifieke komkommer of limoen geur (dus als je daar niet van houdt, is dat geen probleem ;-))

Essence my skin soft cleansing gel

De cleansing gel trekt niet in je huid en blijft er als het ware gewoon op liggen. Het makkelijkste werkt het als je je gezicht vochtig maakt en de gel (maar een dikke druppel, zoveel heb je niet nodig) op je gezicht inmasseert. Dit kun je zowel ‘s ochtends als ‘s avonds doen. Hierna spoel je het grondig af.

De soft cleansing gel voelt lekker luchtig op mijn huid. Het brengt makkelijk aan en wast ook weer makkelijk af. Van de geur krijg je maar weinig mee, en ook achteraf ruik je daar niks van terug. Prima! Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht aan! En zeker in combinatie met een lichte scrub vooraf, zijn het net baby billetjes. Maar dan schoner 😉

Mijn gezichtsmake-up wordt ook gereinigd. Voor oog make-up is de cleansing gel niet geschikt. Maar als je voorzichtig doet kun je daar ook een en ander van af halen. Ik vind de soft cleansing gel van essence my skin een heerlijk product. Het is een fijne reiniger voor iedereen met een ‘normale huid’. Je huid voelt schoon en zacht aan, en eigenlijk is dat alles wat je nodig hebt van een cleanser.

Voor €2,29 (150ml) vind je deze cleansing gel in Kruidvat filialen met essence schappen. Budget topper!

Wat is jouw favoriete reiniger?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.