Loading...
BeautyMyStyle

Beauty: Cime Himalaya universele balsem

Cime Himalaya universele balsem

Van het merk Cime heb ik een tijdje terug de Himalaya balsem gekocht. Dit is een balsem die is opgebouwd uit 7 essentiële oliën en Chiuri boter uit de Himalaya. 99,6% van de ingrediënten zijn uit natuurlijke oorsprong en bijna de helft komt uit de biologische landbouw! Dat klinkt natuurlijk als een duurzaam product en daarom testte ik het voor MyStyle. De Himalaya balsem kan gebruikt wordt bij een irriterende huid, voor vermoeide spieren of stijve gewrichten, op de spieren op te warmen en bij kloven, schrammen, insecten beten en blauwe plekken.

Cime Himalaya universele balsem

De verpakking ziet er eigenlijk oersaai uit, maar omdat het meer overkomt als een medisch product dan een product voor verzorging (luxe), maakt dat niet zoveel uit. De geur van de balsem is ontzettend sterk en doet me denken aan de “Heat lotion” van Forever Living Products. Die heat lotion gebruikte mijn moeder altijd bij spierpijn en zo, dus dat zal met de Cime Himalaya balsem wel hetzelfde werken! Ik denk dat die twee producten erg veel met elkaar overeen komen.

Omdat de balsem te gebruiken is bij kloven en schrammen, maar ook voor je spieren, besloot ik op beiden te testen. Ik weet van de heat lotion van FLP dat deze je huid ook warmer doet laten aanvoelen, zou deze Himalaya balsem dat ook kunnen?

Cime Himalaya universele balsem

Ik gebruikte de balsem eerst op mijn voetzolen; wat kloofjes en een droge huid kunnen deze verzorging wel gebruiken. Het is net magie: mijn droge huid voelt een stuk zachter en egaler aan én voelt eventjes warmer aan, wat voor mijn (altijd koude) voeten zeker een pluspunt is.

Bij spierpijn e.d. is deze balsem ook zeker een aanrader; mede doordat je huid wat warmer gaat aanvoelen maar ook doordat je de balsem gebruikt door het in te masseren. Je huid wordt wat soepeler en het warme gevoel en de draaiende bewegingen laten je spieren helemaal loskomen.

De balsem trekt lekker vlot in en je huid voelt dus niet nog vettig of plakkerig/glibberig aan. Heerlijk! De Cime Himalaya balsem is een aanrader voor sporters of anderen met spier/gewricht problemen. Maar ook voor mensen met droge/gespleten huid. Denk er wel aan dat je niet teveel van de balsem aan brengt; hij is erg rijk en ruikt ontzettend sterk.

De Cime Himalaya balsem is o.a. te koop bij Bio’ty Lab voor €13,99 (50ml)

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.