Loading...
BeautyMyStyle

Beauty: Cattier Paris Cleansing Foam

Cattier Paris Cleansing Foam

In deze Parijs shoplog zag je hem al voorkomen: de cleansing foam van Cattier Paris. Ik beloofde al dat ik hem zou reviewen, en daar is hij die! Niet zomaar, maar op een vrijdag. Voor MyStyle dus! Wat wil dat zeggen? Cattier Paris is een merk dat door o.a. ECOCERT als organische cosmetica beoordeeld is. Van deze cleansing foam is 98,5% van de ingredienten van natuurlijke aard en is 12,5% biologisch verkregen (met respect voor mens, dier en natuur). Deze cleansing foam voor het gezicht is geschikt voor alle huidtypen, dat kan dus eigenlijk niet mis gaan! Benieuwd naar mijn ervaringen?

Cattier Paris Cleansing Foam

Oui oui, cleansing foam. Schuim dus! Onzettend lekker, ‘t is net slagroom. En natuurlijk makkelijk in gebruik door het pompje, wat overigens ook lekker hygiënisch is en ervoor zorgt dat de inhoud niet snel(ler) ‘over datum’ raakt. Op de voorkant staat het merk, wat het is, waarmee het verrijkt is (‘rose‘ en ‘cornflower’), dat het biologisch is én er 0% zeep in zit. Nice. Wat de buitenkant betreft zeg ik alvast dikke prima; ik had gewild dat «bijna» al mijn verzorgingsproducten er zo uitzagen. Duidelijk beschreven, makkelijk in gebruik, en hygiënisch.

Cattier Paris Cleansing Foam

Zoals ik al zei is 98,5% van de ingrediënten natuurlijk en is 12,5% biologisch verkregen. Het is ecologisch en biologisch gecertificeerd door o.a. ECOCERT en dat geeft mij eigenlijk altijd al de bevestiging dat ik hier met een natuurlijk product te maken heb wat ik voor MyStyle duurzaam kan noemen. Er zit rozenwater in en dat zorgt voor de geur die aan de foam zit. Ik zal niet zeggen dat ik het heel lekker vind, maar het is oke. De geur verdwijnt direct na het afspoelen dus als je het mij vraagt is het enigszins overbodig… Dat er 0% zeep in zit is een groot voordeel; zeep is namelijk niet erg goed voor je huid ivm de resten die het achterlaat.

De foam is lekker luchtig en fijn in gebruik. O.a. door de ingrediënten maar vooral door het ontbreken van zeep droogt het mijn huid niet uit en voelt hij toch lekker schoon na het wassen. De foam voelt heerlijk zacht aan op mijn huid en is echt een pretje om mee aan de slag te gaan! Mijn huid voelt na gebruik zacht en is compleet vrij van oliën – je voelt gewoon dat je vettige huid omslaat naar een schone, zachte vetvrije huid. Heel fijn!

Aanradertje? Ja, erg fijn product om te gebruiken elke ochtend en avond; praktisch, natuurlijk, en fijn effect. Ik zeg prima!

De cleansing foam van Cattier Paris zit in een pompflacon van 150ml en kostte mij (in Parijs) €10,85

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.