Loading...
BeautyMyStyle

Beauty: Butter London nagellak

Butter London nagellak

In de unboxing video van de luxe glossybox die ik een tijdje terug gewonnen had, zat ook deze nagellak van Butter London. Butter London is een merk waar ik al eerder van had gehoord, maar omdat de prijzen niet bepaald ‘budget‘ te noemen zijn, heb ik me er niet eerder in verdiept. Wat ik nog wel had onthouden is dat Butter London nagellak vrij is van giftige stoffen, en dan heb je mijn interesse! Voor MyStyle ben ik namelijk altijd op zoek naar duurzame cosmetica, en voor nagellak geldt dan vaak dat je goed zit als de giftige stoffen er niet inzitten. Hierbij heb ik het over formaldehyde, DPB en tolueen.

Butter London nagellak

Butter London is een merk dat zichzelf als ‘high fashion‘ projecteert. De meest fashionable kleuren voor je high fashion outfit. Of als je geen high fashion outfit hebt, dan wordt hij dat wel door deze nagellak. High fashion is high quality en volgens Butter London bereik je dat door de slechte stoffen uit je product te laten. Daarom heeft Butter London nooit formaldehyde, tolueen en DBP in z’n producten gehad. Ook worden er geen dierlijke ingrediënten gebruikt en daardoor is dit product ook vegan.

Ik zie nergens keuringsmerken of iets dergelijks, niets dat feitelijk aangeeft dat deze nagellaknatuurlijk‘ te noemen is. Helaas! Een nagellak is erg moeilijk te maken met enkel natuurlijke producten, en daardoor zijn producten als Butter London nagellak vaak het dichtstbij dat ik kan komen: vegan en zonder giftige stoffen.

Butter London nagellak swatch

Butter London nagellak swatch

Butter London nagellak swatch

Tijd voor de swatches! Op de eerste foto zag je de nagellak met één laagje, de onderste twee foto’s hebben beiden twee laagjes. Ik hoopte op een mooie dekkende nagellak met veel glitters. Eigenlijk is deze nagellak beter als topcoat te gebruiken vind ik zelf. Met twee lagen dekt hij al een stuk beter, maar een laag is lang niet voldoende. Ik denk dat hij er mooi uit zal zien op een donkere lak, of gewoon een (licht)blauwe lak.

Op de website staat deze nagellak getypeerd als een lak met groene en blauwe glitters die van impact veranderd bij veranderend licht. Ik zie zelf eigenlijk alleen echt blauwe glitters, maar daarover kunnen de meningen verschillen… Wat betreft dat licht: absoluut, de glitters gaan tekeer in zonlicht! Erg mooi.

Glitternagellak komt op mij altijd over als lijm. Het lijkt niet van je nagels af te krijgen! Een nadeel als je weer wat anders wilt, maar een voordeel als je op zoek bent naar een lak die lekker lang blijft zijn. Zo ook deze nagellak van Butter London: met een goede base coat en 2 á 3 laagjes blijft deze nagellak een week prima zitten!

Ik vind deze nagellak van Butter London prima werken; lakt fijn, mooie kleur, blijft goed zitten en bevat geen giftige stoffen. Dikke prima, zeggen we dan! Op zoek naar dezelfde (groen/)blauwe glitter nagellak? Hij heet ‘Henley Regatta‘ en is niet zo makkelijk verkrijgbaar in Nederland, even goed online zoeken dus! Op Fashionchick.nl vind je Butter London nagellak voor €15,00

Wat zijn jouw ervaringen met Butter London?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.