Loading...
Beauty

Beauty: Bioderma Sébium exfoliating purifying gel

Bioderma exfoliating purifying gel

Van Farmaline kreeg ik afgelopen keer niet alleen de Scholl elektronische voetvijl, ook kreeg ik de Bioderma Sébium peeling gel voor de vette huid. Want jawel, het is weer zo ver. Mijn huid blijkt elke ochtend vet te zijn en daar moet weer iets aan gebeuren. Ook heb ik last van onzuiverheden, en na onder andere de Louis Widmer peeling gebruikt te hebben, wist ik dat dat een van de beste oplossingen is voor mijn huid. Omdat ik nooit echt producten van Bioderma getest heb, koos ik voor deze peeling gel.

Bioderma exfoliating purifying gel

De Bioderma peeling gel zou erg huidvriendelijk zijn, wat je niet zou denken na het zien van de ingrediënten. Er zit bijvoorbeeld SLS in, parfum, en parabenen. Alledrie ingrediënten waar men een allergie voor kan hebben..

De peeling gel is er voor reiniging, maar vooral voor het verwijderen van oneffenheden en het gladmaken van de huid. Door “fluidactiv” in de gel verbetert de talgkwaliteit, wat ervoor zorg dat je huid zichzelf zacht kan houden.

Bioderma exfoliating purifying gel

De peeling gel is van zichzelf kleurloos, maar door de scrubdeeltjes ziet hij er troebel uit. Véél scrubdeeltjes dus, maar wel erg klein. Je hebt maar een dikke druppel als deze op de foto nodig om je hele gezicht en hals mee te kunnen insmeren.

De gel ruikt een beetje naar mannelijke.. aftershave? Maar smeert makkelijk uit en zorgt absoluut dat mijn huid gereinigd en dus minder vet wordt. Gedurende de hele dag.

Ik vind de scrubdeeltjes wel erg klein en hou persoonlijk van een net iets grovere (aggresievere?) scrub. Ook voelt mijn huid na een tijdje de Bioderma Sébium peeling gel te hebben gebruikt niet egaler aan. Mijn oneffenheden zijn niet minder geworden. Alleen is mijn huid minder vet. Ik denk dat dat komt doordat mijn huid dus gewoon echt iets grovers nodig heeft. Voor de gevoeligere huid zou deze peeling gel misschien beter zijn.

Ik verkies zelf de peeling van Louis Widmer boven deze van Bioderma. Maar mocht je hem toch willen proberen, dan kun je hem op Farmaline bestellen voor €10,26 (100ml)

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.