Loading...
BeautyMyStyle

Beauty: Ahava hydration cream mask

Oeh yummie! Mijn eerste Ahava product, uit een beautybox, en gelijk een dikke SCORE! Dubbel geluk want Ahava houdt absoluut rekening met de natuur, en dat vond ik reden genoeg hier MyStyle-onderzoek naar te doen. Dit is het “time to hydrate” hydrating cream mask. Een masker dus dat werkt als een crème en speciaal bedoeld is om te hydrateren. Nu is hydratatie altijd lekker maar heb ik de laatste tijd een erg droge t-zone. Zou dit crème masker voor mij werken?

Ik begin vast met zeggen dat ik echt baal dat ik een kleine tube heb. Het is een mooie luxe miniatuur, maar een dikke tube had ik echt niet erg gevonden! De crème ruikt ontzettend lekker; heel luchtig en fris. Zeker niet geparfumeerd en dat is helemaal naar wens. De substantie is licht van kleur en licht in gewicht; ook luchtig en zo makkelijk smeerbaar op je gezicht. Je merkt eigenlijk niet eens dat het er zit. Ideaal; dit masker van Ahava is ook ‘s nachts te gebruiken. Je spoelt ‘m dan niet af maar laat ‘m gedurende je nachtje slaap zitten.

Gebruik je ‘m niet ‘s nachts dan werkt hij als volgt: smeer je huid rijkelijk in, laat het 3-5 minuten zitten en spoel het dan goed af. Het crème masker is ook te gebruiken voor dames (en heren!) met een gevoelige huid.

Ik heb mijn gezicht er lekker mee ingesmeerd, het even laten zitten en vervolgens afgespoeld. Ik voelde niet direct verbetering, maar gedurende de dag merk ik wel dat mijn huid niet droog aanvoelt. Ik had na gebruik nog een piepklein beetje wat droge velletjes bij m’n voorhoofd. Dat stukje heb ik stiekem ingesmeerd met een klein beetje van het masker en dat gewoon laten zitten. Aan het einde van de dag voel je dan wel dat het een beetje vettig is. Maar droog zeker niet!

Ik heb een heerlijk zacht gezichtje en dus vind ik dat dit hydratatie masker goed werkt. Wat een grote teleurstelling is, is dat er niets terug te vinden valt over eventuele duurzaamheid. Dat Ahava milieubewust is geloof ik direct, maar gekeurmerkt zijn ze niet. Het product bevat geen parabenen, geen SLS en is ook niet getest op dieren. Maar de ingrediënten? Die zijn me iets te gewoon. Er komt niet duidelijk genoeg terug of ze bijvoorbeeld biologisch verkregen zijn, of enkel uit natuurlijke bronnen. Da’s dus niet goed genoeg voor MyStyle! Jammer.

Is het Ahava hydrating cream mask een aanrader? Yes, prima hydraterend masker. Maar mocht je alleen natuurlijke producten willen gebruiken, dan is dit niet je go-to product. Overigens vind ik het crème masker ook aardig prijzig; in verschillende webshops bijna €30,00 voor 100ml

Wat vind jij een fijn hydraterend masker? En ken je een goeie natuurlijke variant?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.