Loading...
BeautyMyStyle

Beauty: 2 x Lush zeep (Mangnificent & Parsley Porridge)

Lush zeep Mangnificent & Parsley Porridge

In het mooie perspakketje dat ik laatst van Lush ontving zaten twee grote zeep stukken. Uit de nieuwe collectie, uiteraard! De groene zeep heet ‘Parsley Porridge‘ deze werkt verzorgend en antibacterieel door tea tree, verse peterselie en grapefruit. De oranje zeep is ‘Mangnificent’ (nope, geen spelfout ;-)) die verse en gedroogde stukjes mango bevat wat zorgt voor vitaminen en diepe reiniging! Ik heb ze voor je getest.

Lush zeep Mangnificent & Parsley Porridge

Zo’n stuk zeep is nog behoorlijk groot, zoals je ziet wanneer ik ‘m in mijn handen houd onder de kraan. Mocht je deze bestellen is het misschien een idee hem in kleinere stukjes te snijden en bij elke wastafel een stukje te leggen!

Bij aanraking met water wordt de zeep glibberig en geeft deze dus af op je handen. Verwacht geen schuim festijn bij het gebruik van deze zeepjes, want ze bevatten geen SLS of any kind. Mangnificent bevat naast de mango nog vele oliën zoals kokosolie, citroenolie en mandarijnolie. Dit ruikt vooral erg lekker en is natuurlijk ook verzorgend voor je handen. Mijn handen voelen na gebruik zacht aan en absoluut niet uitgedroogd. Ik voel ook dat droge plekjes (na schoonmaken bijvoorbeeld) wat soepeler aanvoelen. Fijn! Wat ik jammer vind is de toevoeging van parfum. Je zou denken dat mango op zichzelf al een goede geurversterker is. I guess not!

Lush zeep Mangnificent & Parsley Porridge

Parsley Porridge is niet mijn favoriet, iets té natuurlijk als je het mij vraagt, want lekker ruiken doet hij niet. Vind ik. Parsley Porridge bevat namelijk verse peterselie. En hoewel ik dat in avondeten vaak lekker vind, is het niet mijn geur. Parsley Porridge is een naast verzorgend ook antibacterieel, dus daar moet je het eerder voor doen. Parsely Porridge bevat verder tea tree infusie, kokosolie, aloë gel, havermeel, tijmolie, sandelhoutolie, grapefruitolie, tea tree olie en.. parfum. Tea tree is dus ook een groot ingrediënt, waar ook deels de geur aan te danken is. Waarom de toevoeging van parfum? Ik heb geen idee.
Ik vind Parsley Porridge fijn te gebruiken na het maken van avond eten bijvoorbeeld (lees: snijden van kip en groenten). Daarmee voelen mijn handen toch iets extra schoon.

Van Mangnificent blijft de geur iets langer hangen, die is ook iets sterker. Parsley Porridge dus wat minder, en daarom wil ik hem nog wel af en toe gebruiken. De geur blijft een kwestie van mening natuurlijk, maar dat ze als een goede zeep functioneren is een feit. Ze drogen je huidje niet uit en laten je handen verzorgd aanvoelen. Een groot pluspunt zijn ook de natuurlijke ingrediënten. De zepen zijn beide ook geschikt voor vegans!

Wat is jouw favoriete (Lush) zeep?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.