Loading...
Beauty

Beautea face mask

Wat een paaaareltje zat er in de Beautybox! Van het merk Beautea ontving ik dit gezichtsmasker; yum, I love gezichtsmaskers. Het merk is opgezet om ons te kunnen laten genieten. Alle producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en zijn extra speciaal door de toevoeging van witte thee-extract. Helaas is het eerste nadeel al zichtbaar: het is maar 50ml, en zonder ‘m nog te hebben gebruikt wil ik al niet dat ‘ie op gaat!

Leuk aan Beautea is dat er voor elke lijn (waarvan dit masker van ‘comfort me’ is) er een thee is die erbij aansluit. Ultiem voor een rustig relaxmoment! — Natuurlijk moet er eerst getest worden… 

Net als elk ander masker breng je een gelijke laag aan op een gereinigde huid – je vermijdt de huid rondom je ogen en je mond. Je kunt eventjes lekker doen waar je zin in hebt (bijvoorbeeld iets relaxed als een tijdschrift lezen, of misschien moet je je benen even ontharen, hihi) want dit masker laat je tot een kwartier zitten.

Het masker zit dus in een tube en zoals je ziet komt er goed gedoseerd een semi-dikke creme uit. Hij is mintgroen van kleur en heeft een milde verfrissende geur (ik vermoed dat dit vanuit de witte thee-extract komt).

Hier zie je de kleur nog duidelijker. Hij smeert lekker uit en zo kun je de laag dus een beetje dun houden waardoor je niet te veel gebruikt en nog vaker een maskertje kan doen! yay.

Je brengt het masker voornamelijk aan op je gezicht, maar je hals mag ook een beetje. Het masker lijkt in eerste instantie niet hard te worden (dat vond ik vroeger zo leuk, en dan met mijn beste vriendin proberen écht niet te lachen ;-)). Ik heb wat kleine open plekjes onder mijn kaak en dit lijkt wel te gaan irriteren na het aanbrengen van het masker… Wie mooi wil zijn moet pijn lijden? Ik weet niet of het de bedoeling is, maar helaas voelt het niet zo prettig. De rest van mijn gezicht koelt door het masker een beetje af en dat is juist wel een prettig gevoel. Na het kwartiertje relaxen spoel je het masker met lauwwarm water af. Ik zag dat het masker (wat bij meeste maskers niet gebeurd) een beetje in mijn huid is getrokken en dus dunner op mijn gezicht zit. Een klein beetje opgedroogd ook, dus niet meer zo smeerbaar en aanwezig als van tevoren. Positief want zo weet je dat de werkende stoffen door je huid worden opgenomen!

Positief over het masker? Ja! Ik heb echt heerlijk zachte wangetjes. Mijn huid voelt wat koel aan, alsof ik met een mintcreme gesmeerd heb, en ook dat is wel lekker. De roodheid van mijn plekjes is minder en mijn huid voelt vol (gevoed, gehydrateerd) aan. Lekker, lekker, lekker. Ik had verwacht dat je met 50ml twee of drie keer een masker zou kunnen doen, maar ik verleg die verwachting naar een keer of 7-8! Had ik de thee tussendoor erbij willen proberen? Ja eigenlijk wel, want relaxen is heerlijk. Maskers gebruik je niet dagelijks, en zijn vooral voor mij een teken van even rust nemen, niets moeten, pak je moment. En daar ga ik voorlopig deze van Beautea voor gebruiken. Eens zien of de antioxidanten die er inzitten de conditie van mijn huid gaan verbeteren (zeg maar dag rode/open plekjes!) Ik houd jullie op de hoogte!

Oh, p.s. Één major nadeel: het masker (50ml) is te koop voor €34,95 — Als hij op is koop ik hem helaas niet opniew, tenzij ik echt geld teveel heb. 35euro vind ik wel echt teveel voor zo nu en dan een maskertje… Helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.