Loading...
MyStyle

Bambu snij- en serveerplank

Één keer per week komt er een review uit over een duurzaam product, en zo nu en dan is dat product totaal niet beauty of fashion gerelateerd. Deze reviews zijn er juist om te laten zien dat je heel gemakkelijk je dagelijkse home-items bijvoorbeeld kunt omwisselen voor een duurzame variant. Zoals je snijplank bijvoorbeeld!

image

Deze snij- en serveerplank is van het merk Bambu en, ja de naam zegt het al, van bamboe in plaats van hout.

Bamboe is ‘beter’ (lees: duurzamer) dan hout omdat het tot 2,5 keer zoveel CO2 opneemt als hout, het bodemerosie tegen gaat doordat de wortels niet afsterven na het oogsten omdat het een grassoort is en het oogsten van bamboe stimuleert de groei; er komt steeds meer terug! Wanneer een boom gekapt wordt blijft er zo’n 25% van de boom achter die wegrot; hierbij komt CO2 vrij én CH4 wat ruim 20 keer zo schadelijk is als C02! — Je kunt bamboe dus veel beter gebruiken dan eindeloos bossen te kappen. Bamboe zie je gelukkig steeds meer terug in de dagelijkse dingen; speelgoed, papier en… snijplanken!

image

Van herbruikbaar materiaal (de verpakking inclusief) en met een strak uiterlijk kreeg ik dit fijne snijplankje binnen. In maatje medium (18 x 25,5), wat er naar mijn mening eerder als een small uit ziet… Hij is afgewerkt met een natuurlijke gemaakt, gemaakt met behulp van de cashewboom – dit zorgt ervoor dat er geen kleuren, geuren en smaken achterblijven. True! Het plankje neemt niets op en vervormt of verkleurd ook niet door water. Wanneer je ‘m afwast en hij is nat wordt hij donkerder, maar hij droogt mooi fijn hetzelfde op waardoor hij weer een pareltje is om te gebruiken als serveerplank. Met een kaasje bijvoorbeeld, of wat toastjes. Je ziet de inhammen onderaan; om ‘m beter vast te houden wanneer je ‘m op tafel legt.

image

6 toastjes van een heel normaal formaat, best een klein plankje dus, hoewel ze toch van maat S tot XL te krijgen zijn. Van €10,00 (S) tot €35,00 (XL), het medium formaat is €17,50 — De prijzen liggen dus best een beetje hoog, maar dan heb je ook wat. Het plankje mag niet in de vaatwasser, maar hij is zo schoon met de handwas.

Of ik er tevreden over ben? Ja hoor, op het formaat na. Maar dat is natuurlijk tegen te gaan door een grotere variant te kopen. Het is een duurzaam plankje van een bewust merk en ik vind het een leuk uiterlijk hebben om op tafel te leggen. Best een beetje multifunctioneel dus ook nog!

Bambu heeft nog veel meer duurzame bamboe items in het assortiment; theelichthouders, schalen, spatels, wasknijpers, noem het maar op. Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij Kudzu.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.