Loading...
BeautyMyStyle

Angelica Root Cream van Lakshmi

Droge handen en voeten vind ik echt verschrikkelijk. En met warme dagen die we de afgelopen tijd hebben gehad, heb ik erg snel last van onwijs droge voeten. Bah. Lekker elke dag slippers dragen en met je blote voeten op het balkon, klinkt nice he? Maar achteraf denk je sh#t! Voetzolen die er eeltig uitzien en helemaal gebarsten zijn…Echt niet sexy.

Gelukkig (!!!) zijn er een heleboel crèmes en andere middeltjes die dat voorkomen over verhelpen. In het kader van My Style ben ik opzoek gegaan naar een duurzame versie. Ik heb mijn voetjes dus even wat langer moeten laten lijden omdat ik niet wilde dat het effect minder zichtbaar zou zijn van de crème van Lakshmi doordat ik ook een andere crème al gebruikt had.

Ja, ik heb er dus een gevonden, van Lakshmi. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van het merk gehoord, en was ook niet gelijk overtuigd toen ik de website zag. Maar mijn oog viel op de certificering en hun overtuiging van het merk, dus, testen dan maar?

Hij heet dus Angelica Root Creme. Dit is de ‘VATA’ versie. Er zijn verschillende soorten waaronder ook Pitta en Kap Ha. Ik koos voor de Vata omdat deze vooral is voor droge, koude en ruw aanvoelende voeten. Perfect!

De creme is zacht en makkelijk uitsmeerbaar. Hij ruikt ook fijn voor een voetencreme. Ik geloof dat ik een beetje mint en/of eucalyptus ruikt, dat werkt natuurlijk ook erg goed wanneer je een beetje last hebt van stinkvoetjes. Ik voel na één keer smeren nog niet gelijk een verschil. Dit heb ik bij sommige cremes (bijvoorbeeld handcremes) wel, dat ze gelijk zacht aanvoelen. Maar mijn voeten zijn op dit moment ook wel een beetje een mission impossible geworden, dus ik wacht rustig af en blijf nog een paar dagen smeren!

Even tussendoor, hoe duurzaam is Lakshmi? Ik kijk even bij de ingredienten van deze creme en wat zie ik staan? Er zit sesam in, bloemenextract, sinaasappelschil-olie, pepermunt, teatree, eucalyptus olie (wat heb ik een goede neus he) en al deze dingen zijn biologisch verbouwd, staat er duidelijk bij! Ook hebben ze een ICEA certificering. Dat houdt in dat Lakshmi goedgekeurd is in het kader van werknemersrechten en milieubewustzijn. ICEA ondersteund duurzaam en eerlijk ondernemen in de agrarische sector en overige biologische en ecologische sectoren. Bekijk hun certificering hier.

Fijn dus! Lekker duurzaam. Werkt de creme ook? Ik moet zeggen dat ik iets sneller resultaat had verwacht. Het duurde me persoonlijk iets te lang voor mijn voeten de oude (jonge) weer waren. Omdat mijn voetzool ook echt gebarsten was, had ik dus vellen die omhoog stonden, deze zijn door de creme wel gelijk minder hard aan gaan voelen en ook voelt mijn voetzool minder pijnlijk aan. Wat de creme ook veroorzaakt is een warm gevoel onder je voet. Ik weet niet eens of dat de bedoeling wel is, maar het is best prettig!

Mijn eindconclusie is over het algemeen toch positief. De creme doet uiteindelijk wat hij moet doen en hij ruikt verder goed en is fijn in gebruik. Voor deze creme betaal je in de Lakshmi webshop €19,90 voor 100ml. Deze prijs vind ik wel te hoog liggen, maar eigenlijk is dat gewoon de prijs die je betaalt voor een eerlijk product!

Positief? Ja. Volgende keer weer aanschaffen? Nee, denk dat ik opzoek ga naar een goedkoper alternatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.