Loading...
Geen categorie

30 day squat challenge

image

De 30 day squat challenge, misschien heb je er al van gehoord. Ik las er laatst pas voor het eerst over maar het blijkt in het buitenland onwijs populair te zijn. Nu willen we in Nederland natuurlijk ook fit en gezond blijven, dus ik ben de challenge al aan gegaan en daag jullie nu uit dat ook te doen! Wat is die challenge dan? Heel simpel: 30 dagen lang doe je elke drie dagen squats +1 “rustdag” waarbij je op de eerste dag met 50 begint, en op de laatste dag 250. WHAT?! 250?! Yes sir, maar je bouwt wel op! Kijk hoe dat in zijn werking gaat…

Ik zal je eerst uitleggen wat squats precies zijn. Het is een erg simpele oefening die je in een paar minuten gedaan kunt hebben. Je traint er je (boven)benen en billen mee en kunt het eigenlijk op elke plek die je maar wilt doen. Zelf doe ik ze of in de woonkamer of in de slaapkamer.

Je begint recht op staand, je benen iets uit elkaar en je voeten wijzen iets naar buiten. Vervolgens maak je een half hurkende positie. Je gaat dus door je knieën en je billen gaan wat naar achteren. Je moet niet te ver gaan, waardoor je hielen omhoog gaan, maar net zo ver dat dat niet gebeurt en je je benen echt aanspant. Hier onder staat een filmpje met wat extra uitleg en tips en trucs dat ik op youtube heb gevonden.

image

Bij deze het schema van de challenge. Zoals ik zei begin je op de eerste dag met 50 squats. Dus 50 keer die ‘hurkende’ beweging en weer omhoog. En weer half hurkend, en weer omhoog etc.

Je bent dus elke keer drie dagen achter elkaar hiermee bezig, waarna je op de vierde dag even niets doet. Dan mogen je spieren even relaxen. Ik ben zelf inmiddels op mijn 15e dag, dat betekent dat ik er al 140 doe op 1 dag! Het klinkt veel, en soms is het ook best even zwaar maar je mag korte pauzes tussendoor nemen. Houd er wel rekening mee dat die pauzes niet langer dan 30 á 60 seconden zijn zodat je je spieren lekker in beweging houdt.

De eerste dag, 50 squats, ging me prima af. Ik deed ze in een keer en dacht nou, kom maar op met die 250! Even later dacht ik oei… Je voelt het toch wel! Het was de dag waarop ik naar Amsterdam ging, en ik de hele dag heb gelopen. Nou, ik kan je vertellen; hard work pays off! Ik heb mijn spieren gevoeld! Dag 2 was ook even bikkelen, want ik voelde mijn spieren nog van de dag daarvoor. Maar op de 3e dag ben je er doorheen, of ik, tenminste, en dan voel je het niet meer en gaat het als vanzelf. Tot op de dag van vandaag heb ik geen last van mijn spieren meer, maar voel ik wel dat ik even een goeie oefening gedaan heb!

Zo doe je dat dus. Ga je de challenge aan? Het is misschien wel de perfecte, simpele work out om vast een bikini-butt shape te krijgen! Je kunt gewichten toevoegen om de uitdaging iets groter te maken, en dan train je ook meteen je armen. Wat wil je nog meer?!

Oh, en voor nog betere billen, zo doet Doutzen het:

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.